Skrzydlaty pisze:
Zrobiłeś taką konstrukcje i jeszcze chcesz wzmacniać, wycinac itd.. Może już nie warto? Bo skoro robiłeś poprawki to konstrukcja nie do końca "doskonała" i niektórych rzeczy już nie zmienisz. A czasem jeden słaby punkt czyni niektóre wzmocnienia niepotrzebnymi.
Głównie chodzi mi o wibracje. Były koszmarne muszę przyznać, ale tak to jest jak się właśnie pierwszą maszynkę robi i zabiera się za to amator
Po dodaniu tego kątowniczka jest wielka poprawa, identyczny będzie na dole.
Projektu nie robiłem. Tylko taki na kartce.
Robię wzmocnienia kosztem pola roboczego. Z 800 na 680lub troszkę mniej i tak mi wystarczy. Tak więc pole będzie ok 680x500x300lub350
Dam dodatkowe wzmocnienia na nogi od strony wewnętrznej, zewnętrznej z przodu i z tyłu płaskownikami 15 lub 20 mm
Na zdjęciu wyżej tego nie widać ale dodam płaskownik nad nogi do kątownika (na kształt ceownika) dodatkowo wzmocnienia z tyłu płaskownikami po całej długości.
Stopy szersze i lekko dłuższe niż poprzednie, które może zastosuje w innej konstrukcji, i na więcej śrub, 8, coś takiego.
Podstawa:
Płaskowniki pod prowadnice zamienione na 100x20. plus wzmocnienia 60x20 od wewnętrznej i zewnętrznej.
A tak w ogóle to wstawię zdjęcia później
Mimo że się aż tak nie znam to wiem że to musi coś dać

Myślę że będę mógł się porwać na skrawanie stali. Nie oczekuje wiele, ale.......
Skrzydlaty pisze:Wiesz co? To moze zrób wszystko od nowa a to co masz wyślij biedniejszym kolegom do Polski?

Napewno nie jeden kupi

Myślę że transport by się nie opłacał na takim etapie konstruowania, i mało bym nie skasował za takie wielkie cudo

hehehe.
Tak swoją drogą to troche czasu taka zabawa zajmuje, chyba że ja taki powolny jestem
Fotki jak będzie już po wszystkiemu.
[ Dodano: 2012-03-21, 00:21 ]
Powiedzcie mi koledzy ile w PL biorą za wyżarzenie i jak oni wyliczają ile skasować klienta. Jest to liczone od kg czy gabarytów??
Jedna firma tutaj krzyknęła mi 1500 funtów wydaje mi się że troszkę przesadzili. Chcieli jakiś dziwnych informacji i takie tam, ja nie wiem......