obrobka stołu T-owego
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Może i humordance1 pisze:Litości, wrzeciono jest wymarzone do głowiczki 100mm lub ściernicy 120mm![]()
Jak w ogóle można polecać szlifowanie 0.25mm garnkiem 100-120mm z użyciem chińskiego wrzecionka?Do działu humor się nadaje.

-
- Posty w temacie: 5
A czy to przypadkiem kilkanaście postów wyżej nie zaproponowałem takiego rozwiązania?IMPULS3 pisze:nie wiem dlaczego zgrubnie nie może zabielić całego stołu frezem 12mm a zostawic tych fragmentów pod ściernice których nie będzie mógł dostać frezem.
Kilka osób albo zapomina albo nie doczytało że chodzi o chińczyka do którego ręcznie robionych fly cutterów bym nie polecał, obroty 2000? chińczykiem? prawie tak jakby ręka kręcił, ile momentu zostanie?
Trzeba by także zauważyć że ściernice znacznie obciążają wrzeciono, w moim przypadku wrzeciono 10KW (profesjonalne), ściernica 150mm obciążenie ponad 70%.
Najrozsądniej splanować max frezem, max obszar, resztę doszlifować, czy też "dopilnikować".
Z mojej strony temat wyczerpany, nie ma co bić piany.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
- Posty w temacie: 4
przyznaję ze tematy mniej wartościowe dla mnie czytam tak dość lekko więc jak było to gdzieś sie minąłem z tą wypowiedzią.dance1 pisze:A czy to przypadkiem kilkanaście postów wyżej nie zaproponowałem takiego rozwiązania?

Ale też zależy jak się je wykorzystuje, udusić sie da każdy silnik ale jak się robi to z głową to robotę sie zrobi i silnik przeżyje.dance1 pisze:Trzeba by także zauważyć że ściernice znacznie obciążają wrzeciono, w moim przypadku wrzeciono 10KW (profesjonalne), ściernica 150mm obciążenie ponad 70%.