Troszkę większy brat tekstolitowej ze stałą bramą
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
bh91, Bardzo fajne, osłonić tym mechanikę i co najwyżej później szaufem myć maszynę w środku 

Ja i moje maszyniątka https://www.facebook.com/KKMachines
Tagi:
-
bh91, Chyba jedyna rzecz do której można się doczepić że mechanika mało izolowana
Sam planuje podobną tylko z trochę mniejszym polem 

Ja i moje maszyniątka https://www.facebook.com/KKMachines
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 12
Jak to mechanika nie jest ochroniona przecież śruba na Y ma osłonę
Faktycznie chce założyć takie osłonki jak bh91 pokazał ale tylko w Y gdzie indziej nie ma puki co potrzeby według mnie.
Teraz kombinuje stół pod ciśnieniowy do testów z mdf jak to oprawcafotografii pokazał, żeby łatwiej arkusze pleksy obrabiać,.

Faktycznie chce założyć takie osłonki jak bh91 pokazał ale tylko w Y gdzie indziej nie ma puki co potrzeby według mnie.
Teraz kombinuje stół pod ciśnieniowy do testów z mdf jak to oprawcafotografii pokazał, żeby łatwiej arkusze pleksy obrabiać,.

-
Spokojnie Krako już smarowałem i kulki do śruby wrzucałem
to co się wrzuca w oczy po lewej stronie to martwa strefa tam nakrętka nie dojeżdza
Ona ma pracować a nie ładnie wyglądać : )
Co do stolika to robię wszystko na pałę nie mam żadnego doświadczenia robię to jedynie na podstawie tego co pisał AndrzejJS i oprawca. Dlatego jest to wszystko z mdf jak nie wyjdzie pójdzie w piec.
Jeżeli się uda to zrobię też z tworzywa i alu.
Stolik ma 8 sekcji kanaliki mają szerokość 10mm i 8mm głębokości a przerwa 13mm. Pod spodem są kanały które prowadzą wszystkie sekcje do jednego boku aby podłączyć wężyki. I tu mam pytanie bh91 wiesz może jakie średnice wężyków zastosować?
Jutro chcę po lakierować płytę i zrobić testy odkurzaczem jeżeli będzie git i będę wiedział jakiej mocy potrzebuje to trzeba się uśmiechnąć do pani dentystki bo one używają pomp bocznokanałowych i wyszarpać coś
Kwestia podłączenia do stołu to już mały problem wyfrezuje się złączki czy cuś.

Ona ma pracować a nie ładnie wyglądać : )
Co do stolika to robię wszystko na pałę nie mam żadnego doświadczenia robię to jedynie na podstawie tego co pisał AndrzejJS i oprawca. Dlatego jest to wszystko z mdf jak nie wyjdzie pójdzie w piec.
Jeżeli się uda to zrobię też z tworzywa i alu.
Stolik ma 8 sekcji kanaliki mają szerokość 10mm i 8mm głębokości a przerwa 13mm. Pod spodem są kanały które prowadzą wszystkie sekcje do jednego boku aby podłączyć wężyki. I tu mam pytanie bh91 wiesz może jakie średnice wężyków zastosować?
Jutro chcę po lakierować płytę i zrobić testy odkurzaczem jeżeli będzie git i będę wiedział jakiej mocy potrzebuje to trzeba się uśmiechnąć do pani dentystki bo one używają pomp bocznokanałowych i wyszarpać coś

Kwestia podłączenia do stołu to już mały problem wyfrezuje się złączki czy cuś.
-
Ja wyprowadzenia mam zaplanowane 6x wężyk 10mm śr wewnętrznej - wszystko idzie do węża 50mm. Jakiś odstojnik by się z filtrem po drodze przydał.
Stół chcę podzielić na dwie sekcje po 400x400mm czyli na każdą padnie 3 wężyki.
Na razie wyciąłem sobie pojedyńcze pady podcisnieniowe - działają
Moja pompa w porównaniu z odkurzaczem ma mega power - lecz tu kwestia jest też szczelności. Jak dasz małe rozszczelnienie to zaraz wszystko zaczyna uciekać. przez płytę MDF ma być lepiej.
U dentystki takie wielkie 3fazowe bocznokanałówki?! Nie straszy to pacjentów?!
Stół chcę podzielić na dwie sekcje po 400x400mm czyli na każdą padnie 3 wężyki.
Na razie wyciąłem sobie pojedyńcze pady podcisnieniowe - działają

Moja pompa w porównaniu z odkurzaczem ma mega power - lecz tu kwestia jest też szczelności. Jak dasz małe rozszczelnienie to zaraz wszystko zaczyna uciekać. przez płytę MDF ma być lepiej.
U dentystki takie wielkie 3fazowe bocznokanałówki?! Nie straszy to pacjentów?!

Jest robota - jest pinonc 

-
Dzięki to ja też zacznę od tych średnic. A jakiej mocy masz pompę?
Właśnie dentystki mają to co potrzeba bo nawet filtr jest co zbiera wióry z zębów
Pompy mają gdzieś na zapleczach, w piwnicy żeby pacjentów nie straszyć, ale różne cuda tam jeszcze mają co by się nam przydało.
Na maszynie ciągle coś tam dłubię wiec dziś tylko zdążyłem po lakierować stolik ale jutro pierwsze testy. Chociaż już wiem że mdf to nie będzie ostateczny materiał z jakiego zrobię stół.
Właśnie dentystki mają to co potrzeba bo nawet filtr jest co zbiera wióry z zębów

Pompy mają gdzieś na zapleczach, w piwnicy żeby pacjentów nie straszyć, ale różne cuda tam jeszcze mają co by się nam przydało.
Na maszynie ciągle coś tam dłubię wiec dziś tylko zdążyłem po lakierować stolik ale jutro pierwsze testy. Chociaż już wiem że mdf to nie będzie ostateczny materiał z jakiego zrobię stół.