Spoko, dadza radeBbuli pisze:Ładnie,pięknie ,ale nie te szybko złączki.

q
Przeoczyłem! Sorry!;-)251mz pisze:Kurcze kilka postów temu napisałem z pytaniem o pompę ssącą?
Ale bez odzewu...
Może się dowiem co tam planujesz dać na ssanie i w jakiej konfiguracji?
Zastanawiam się czy taka płyta mdf 4mm nie osłabi trzymania detalu i będzie powodować uciekanie powietrza, bo na to nie mogę sobie pozwolić przy 6m3/h (tak mi się wydaje).oprawcafotografii pisze:Jesli nie tniesz na wylot to dobry bocznokanalowy utrzyma slonia.
Oczywiscie bedziez uzywal blatu z MDF? Wtedy podcisnienie bedzie
na calej powierzchni stolu, nie tylko miedzy kostkami.
Przekroje które mam to 1/4 i w wg specyfikacji to dużo więcej niż pompa daje, ale przy bocznokanałowej to faktycznie trzeba by zmienić.oprawcafotografii pisze: Zwiekszylbym srednice wezy wylotowych... Ja uzywam po prostu zbrojonego
weza 1/2" - trzy sztuki przy stole <> 55x65cm.
Rozmawiałem z jednym stolarzem, który użytkuje próżniową i sobie chwali, dziś wielki test, bo podobno kurier z uszczelką w drodze.oprawcafotografii pisze:Przy obrobce drewna nie myslalbym worole o pompce prozniowej -
zawsze cos Ci ucieknie i nie utrzymasz plyty. Tylko bocznokanalowy.
No chyba ze masz na pompe ze 20tys
q
Taką samą używa. Sprawdzałem właśnie jak trzyma. Jak chwyciło to nie puści. Przy drewnie próżnia -0,5 bo powietrze gdzieś śmiga, ale mimo to jej nie oderwie. Zaraz testy!oprawcafotografii pisze:Oczywiscie, tylko Ty pisales o pompeczce a nie pompie
q
- a jakie sterowniki?? podłączyłeś do tych korkowcówSterowanie:
- Szafa Rittal
- Komputer PC
- 4-osiowy CSMIO/IP-M Ethernet Motion CNC Controller (step/dir)
- Dotykowy ekran tj. matryca z starego LCD 15" + nakładka dotykowa na USB (niby czyste ale coś mnie kusi do myszki i klawiatury).