Tez buduje swoja
-
gaspar
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Przez wyższą kulturę pracy silnika rozumiemy brak szarpnięć i płynną pracę (również wiele zależy od programu sterującego) co w przypadku sterowania półkrokowego będzie nieosiągalne. Radze przemyśleć sterowanie przynajmniej 1/8.
Co do łapania końców wałków TYLKO obejmami to jest to zły pomysł przy podporach!
Zwłaszcza w osi X i Z. Radzę je przykręcać do podpory.
Darol jeśli chcesz zobaczyć maszynki w akcji to zapraszam do mnie, widzę że mieszkasz 30km odemnie
Co do łapania końców wałków TYLKO obejmami to jest to zły pomysł przy podporach!
Zwłaszcza w osi X i Z. Radzę je przykręcać do podpory.
Darol jeśli chcesz zobaczyć maszynki w akcji to zapraszam do mnie, widzę że mieszkasz 30km odemnie
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
gmaro
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
gaspar napisał:
"Przez wyższą kulturę pracy silnika rozumiemy brak szarpnięć i płynną pracę (również wiele zależy od programu sterującego) co w przypadku sterowania półkrokowego będzie nieosiągalne. Radze przemyśleć sterowanie przynajmniej 1/8. "
Nie tylko ja zauważyłem że mach 2 nie daje nam płynnej pracy silników krokowych a dopiero przejście na macha 3 można odczuć po prawe pracy silników gdy F mamy już po wyżej 600 a silniki pracują płynnie i stabilnie ...
"Przez wyższą kulturę pracy silnika rozumiemy brak szarpnięć i płynną pracę (również wiele zależy od programu sterującego) co w przypadku sterowania półkrokowego będzie nieosiągalne. Radze przemyśleć sterowanie przynajmniej 1/8. "
Nie tylko ja zauważyłem że mach 2 nie daje nam płynnej pracy silników krokowych a dopiero przejście na macha 3 można odczuć po prawe pracy silników gdy F mamy już po wyżej 600 a silniki pracują płynnie i stabilnie ...
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...
-
gaspar
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Wszystkich chętnych zapraszam
w pracy jestem przeważnie od 8 do 16. No chyba, że mnie nie ma
Jak ktoś chce to na stronie www unigraw pl jest telefon i niech dzwoni upewnić się czy będę danego dnia na miejscu bo czasami jestem poza zakładem.
Gmaro jak będziesz niedaleko to musisz na piwko wpaść
Gmaro jak będziesz niedaleko to musisz na piwko wpaść
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/