Kolego zacząłem samym projektem i zadnych elemtów jeszcze nie zrobilem, stworzylem projekt , pokazalem tu by jakies wnioski i opinie uslyszec, ze wzgledu na to ze nie wszystko ok zmieniam projekt. Gdy biedzie w miare ok dopiero tworze rozwiniecia elementów i rysunki i pliki pod maszyny (bystronic/trumpf) generuje na gotowa i dopiero daje jako oferte do firm.Skrzydlaty pisze:Jak coś to ja odkupie elementy alu w cenie 11,50zł/kg licząc TYLKO proste powierzchnie. Pamiętaj o mnie jak skończysz "maszynkę".
A tak na poważnie to robiąc to co Ty to na każda płaszczyzne to robił bym zamówienie na blachy alu min. 15mm. Pewnie ze 100kg by sie uzbierało...co przy dobrych wiatrach dało by jedyne 2,8kzł![]()
A ta nierdzewka 3mm to już nie wiem czym Ty się kierujesz...że nierdzewka to....co Ci to ma dać? Bo sam nie wiem? Na polu to będizesz trzymał? Aaaa....sezonowanie...ale wiesz, najpierw sie sezonuje a potem czyści i maluje. Czy to też nie to?
Ja sie zastanawiam czy wannę pod chłodziwo z takiej blachy nie robić.... a wacham sięmiedzy nierdzewką a zwykła i miedzy 2 a 3 mm
Nierdzewke? bo mam mozliwosc wrzucenia elemntów do firmy która duzo tnie, a wiadomo material wszedzie sie marnuje i na arkuszach zostaja puste pola, i poprostu moje detale by poszly w takie puste pola

I ne zadne sezonowanie

Jak sie pracuje lub pracowalo w firmach zajmujacych sie metalem to inaczej to bywa:)
I wzgledy estetyczne

A jak sie nie uda ze zwyklej zimno-walcowanej stali DC01 3mm.