Frezarka z profili aluminiowych
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 8
Ja z takim imadłem nie miałem do czynienia, ale pamiętam jak ktoś na forum pisał ze skręcanie śrubką jest upierdliwe, chyba był problem z trafieniem do odpowiedniej dziurkiPiotr_W pisze:Możesz rozwinąć co się wiążę z niewygodą w użytkowaniu takiego imadła? Domyślam się o co chodzi ale dla spokoju wolę zapytać.steff.k pisze:Materiał pewnie trzyma lepiej, ale ktoś pisał że są niewygodne w użytkowaniu. Ja mam to pierwsze ze śrubą trapezową i git jest

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 29
- Kontakt:
Witam
Maszyna do tej pory w fazie testow... Troche poskrobala w alu , sklejce itp. Wszystkie srubki od laczen byly skrecone z niebieskim loctite'em (dlA pewnosci) do tego praktycznie kazde lacznie iest wzmocnione formatkami alu, takze tu nic zlego nie powinno sie dziac... Wczoraj wpracy widzialem do profili alu katowniczki zamiast tych zamkow do laczen. fajna sprawa... Maja wypusty , ktore wpadaja w rowek profilu, dzieki czemu nie beda chodzic na boki. Jak bym jeszcze raz budowal to dal bym je jeszcze jako dodatkowe wzmocnienie, pozdrawiam
Maszyna do tej pory w fazie testow... Troche poskrobala w alu , sklejce itp. Wszystkie srubki od laczen byly skrecone z niebieskim loctite'em (dlA pewnosci) do tego praktycznie kazde lacznie iest wzmocnione formatkami alu, takze tu nic zlego nie powinno sie dziac... Wczoraj wpracy widzialem do profili alu katowniczki zamiast tych zamkow do laczen. fajna sprawa... Maja wypusty , ktore wpadaja w rowek profilu, dzieki czemu nie beda chodzic na boki. Jak bym jeszcze raz budowal to dal bym je jeszcze jako dodatkowe wzmocnienie, pozdrawiam