Witam Kolegę

na najlepszym Forum o tematyce amatorskich maszyn CNC w Polsce .....
chociaż dwóch innych ...... kolegów .... w iście staropolskim .... klimacie już to uczyniło

.
Ton ich powitania kładę na karb frontu atmosferycznego który nad nami przemyka.
Jeśli maszynka została kupiona to jakiekolwiek rozważania warto - nie warto, są bezprzedmiotowe.
Lepszą maszynkę za takie lub mniejsze pieniądze i to CNC pewnie można zrobić - gdy ma się wiedzę a za plecami dobrze wyposażony warsztat i parę lat praktyki, gdy podzespoły robi kolega w ramach tzw. fuchy , gdy ...... małżonek umarł a żona spienięża zawartość jego warsztatu , gdy .... ktoś pozbywa się gorącego towaru itp. w innej sytuacji jest to raczej mało prawdopodobne.
Myślę, że pomysł polegający na dorabianiu na tej maszynce podzespołów zwiększających jej funkcjonalność aż do funkcji CNC ... to bardzo dobry pomysł. Dużo się Kolega w ten sposób nauczy. Wiem to z autopsji. Rady udzielane na forum są zwykle bardzo pomocne.
Czy wyposażenie kupować tu gdzie maszynkę czy gdzie indziej jak kolega porówna ceny
odpowiedź stanie się oczywista.
Ja zwykle robię zakupy w tej firmie - na Allegro :
DARMET
lub bezpośrednio w Ich sklepie internetowym :
http://www.darmet.com.pl/
Szybka dostawa kurierem. Dlaczego ONI - hmm... ,zdarzyła się Im jedna "obsuwa" sprzedali komuś ostatnią sztukę tego co zakupiłem przez Allegro. Facet do mnie przedzwonił, powiedział co się stało i ... zaproponował wyższy model za cenę jaką miałem zapłacić za niższy ..... oczywiście zgodziłem się.
Prawdziwą jakość Firmy poznaje się tak naprawdę nie po tym jak działa na co dzień tylko po tym jak rozwiązuje problem gdy się pojawi. Ceny też mają OK.
Co do tego co kupić poczekam aż wypowiedzą się bardziej doświadczeni koledzy .
W moich najbliższych planach będzie chyba wytaczadło.
Pozdrawiam