płyta 19ka ciecie frezem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
płyta 19ka ciecie frezem
jakim najlepiej frezem ciąc. Frezarka górno wrzecionowa. Musze wyciać koło 28 cm. i jak duża prędkość.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Sorry ale żartujesz kółko w płycie wiórowej fi28cm i frez padnie może po 100szt sam używam boscha którego męczę od paru lat i nie widzę oznak padnięcia (no dostał już kolorków przyznaje). Ale potwierdzam widiowy lepszy ale droższy
http://www.allegro.pl/item370103176_fre ... aniej.html
na tej aukcji masz cały komplet jest też fi6 widiowy a i trochę innych nadają się np do ogradowania kółka
JG

http://www.allegro.pl/item370103176_fre ... aniej.html
na tej aukcji masz cały komplet jest też fi6 widiowy a i trochę innych nadają się np do ogradowania kółka

JG
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Nie żartuję, sam zaczynałem od frezów HSS i dopiero, jak użyłem widiowych, to zrozumiałem różnicę. Oczywiście, HSS nadaje się do jednostkowej robótki, ale narzędzie zwykle używa się dalej i tu jest kłopot. Płyty wiórowe zawierają dużo zanieczyszczeń, które błyskawicznie tępią ostrze. Zwróć uwagę, że podczas cięcia płyt tarczą widiową wyraźnie widać iskry...mumin pisze:Sorry ale żartujesz
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Przepraszam o jakich wy płytach mówicie meblowych ??? żwir ? kamienie ? piach ? ja naciąłem tych płyt (meblowych) naprawdę sporo i nie widziałem takich cudów początkowo frezowałem rowki i wpusty właśnie zwykłym frezem (taki dostałem w komplecie z frezarką)i niewidzę żeby to był zły pomysł. Jeżeli kolega chce wyciąć jedno kółko lub 10 na 1000% uda mu się i jeszcze zostanie na później.
JG
JG