tom_ucw pisze:Ojjjj, no tak ... jedno pytanie i już zacząłem wszystkich wykorzystywać...
Ale to tak zabrzmiało.
tom_ucw pisze:
Nie miałem na celu nikogo obrażać ani szukać frajera !!!!
Ty w dalszym ciągu nic nie rozuniesz lub nie chcesz zrozumieć. Żeby to zrobić czego się podjąłeś nie ma rozwiązania które można napisać w trzech zdaniach. Trzeba z Tobą usiąść przejść przez więkoszość funkcji oprogramowania aby osiągnąć zamierzony cel. Wchodząc tu na forum myślałeś, że ktoś Ci to zrobi tak przy okazji i nie będziesz musiał ponosić zadnych kosztów - a tu zonk. Taka jest prawda.
Jeżeli nie potrafisz obsługiwać swojego oprogramowania to masz dwa rozwiązania. Pierwsze to skorzystać z tutoriali, a to jest czasochłonne. Drugie zatrudnić, zlecić to osobie która to potrafi i napewno nie zrobi tego za darmo - i to jest chyba głównym powodem Twojego oburzenia. Ale skoro "chlapnąłeś" klientowi to się teraz martw. Czyli przyjąłeś pospolite rozwiązania - powiesz klientowi wszystko aby tylko zlecił Ci robote za którą dostaniesz kase, a to że tego nie umiesz zrobić to się juz wogóle nie martwileś.
tom_ucw pisze:
Zapłaciłem dziewczynie za program ale go nie dostałem i mam z nią utrudnioną komunikację.! (z dużym opóźnieniem odpowiada na moje emaile i dalej nic)
Jeżeli mam problem, chcę go wyeliminować. W tym przypadku jest owa dziewczyna.
W tej kwesti to raczej nicht Ci nie pomoże. Poprostu "owa dziewczyna" podeszła do tematu dokładnie tak jak TY. Czyli: trafiła kosa na kamień.
tom_ucw pisze:
Napisałem - jeżeli było to gdzieś proszę o przekierowanie na dany temat.
No przecież chyba ktoś Ci napisał o youtubie i gogle.
tom_ucw pisze:
Nie napisałem, że potrzebuje kogoś kto mi za free zrobi ten program !
Mówiąc w prost. To jak to sobie wyobrażasz?
tom_ucw pisze:
ale tez nie oczekiwalem ze dostane same odpowiedzi w stylu " no przeciez to jakis zart to jest takie proste..." wszystko jest proste jak wiesz jak to zrobic. ludzie w kosmos lataja ...
Nie stoje za dobrze ze zleceniami na chwile obezna i lapie sie wszystkiego co moge, czy postąpiłbyś inaczej na moim miejscu? Powiedziałbyś mam maszynę mam software ale nie wiem jak to zrobić ...
nie prosze pana nie biore tego zlecenia bo nie wiem jak to zrobic ...
Większość ludzi postąpiłaby w ten sposób, że zaczeła by robić ten element samemu w posiadym oprogramowaniu, a tylko pytała jak użyć poszczególnych funkcji. Efekt byłby taki, że zlecenie zostało by wykonane i zaplacone. A napewno nauka byłaby bezcenna.
A jakich odpowiedzi oczekiwałeś, że ktoś Cie przeprowadzi "za rączkę" przez program krok po kroku. Pewnie, że wszystko jest proste jak to umiesz zrobić. Ale najpierw trzeba sie tego nauczyć. Ludzie bardzo czesto uczą się latami teoretycznie i praktycznie. Ci ludzi w ten sposób zarabiają tak na chleb. A Ty chciałbyś, żeby ktoś to zrobił za Ciebie - bo tak w rzeczywistości będzie. Czyli reasumując, człowiek który uczy się pare lat zrobi to za Ciebie za tzw. free bo ty masz trudności ze zlecaniami. A pomyślałeś dlaczego masz problem ze zlecaniami.
Najbardziej irytujące jest takie żebranie o nieodpłatną pomoc w stworzeniu gotowego produktu za który ktoś zapłaci. Inaczej by to wygladało jakbyś się spytał jakiego freza uzyć aby te produkty wygladały nienagannie. A Ty piszesz: pomóżcie mi to zrobić bo klient obedrze mnie ze skóry i nic nie zarobie - czywiscie cytując w dużym srócie. I na co liczyłeś?
I TO SIE NAZYWA ROBIENIE Z LUDZI FRAJERÓW!
robert