pracujac na centrum do obróbki drewna (frezowanie płyt pod meble)
w systemie Fanuc , pod koniec pracy przy odjezdzie do parku maszyna mi sie zatrzymala i wyskoczył INVERTER alarm .. wie ktoś może o co chodzi ? co było przyczyną ? i jak sie pozbyć usterki ? w ogole nie mogłem poruszyć żadną z osi .. nawet nie dalo sie go zresetować poprzez przytrzymanie jednego z guzików i wcisnieciu 3x reset tak jak to robiłęm wczesniej gdy wyskakiwał mi ten sam błąd przy bazowaniu ..
Fanuc : INVERTER alarm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
otworzyć szafę i zobaczyć jaki falownik (inverter) zamontowany i co wyświetla (jak wyświetlacz posiada
)
Mieliśmy bardzo podobny problem, przesuń maszynę ręcznie i zobacz czy ruszy, jak nie to próbuj kilkukrotnie jak ruszy masz problem z kablami (czy też przewodami jak kto woli
)
Ale zacznij od sprawdzenia invertera to co wyświetla podpowie lub naprowadzi gdzie dalej szukać.

Mieliśmy bardzo podobny problem, przesuń maszynę ręcznie i zobacz czy ruszy, jak nie to próbuj kilkukrotnie jak ruszy masz problem z kablami (czy też przewodami jak kto woli

Ale zacznij od sprawdzenia invertera to co wyświetla podpowie lub naprowadzi gdzie dalej szukać.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2013, 15:51 przez dance1, łącznie zmieniany 1 raz.