Zmiana obszaru roboczego Morbidelli Uniflex HP
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Zmiana obszaru roboczego Morbidelli Uniflex HP
Mam lekko irytujacy problem z maszyná Morbidelli Uniflex HP. Obszr roboczy przy wierceniach w osi x przy wierceniu poziomym jest ograniczony do zaledwie 2 metrow. Przy wiékszych elementach musze klasc element na stól dwa razy. To ustrojstwo z prawej strony wiercenie zrobi bez problemu, w osi y, pionowe, zrobi wszystkie ale niechce wiercic po przeciwnej stronie w osi x ( z lewej). Wyzuca komunikat ze o przekroczeniu obszaru roboczego. Czy orientuje sié ktos w jaki sposob mozna przestawic ustawienia obszaru roboczego? Jest to wykonalne ostatnio serwisant to przestawial przetestowalismy. Niestety pozniej jeszcze grzebal w ustawieniach i wszystkie zmiany znikly(Anglik wiéc nie ma co sie dziwic). Bédé wdzieczny za wszelkie info bo mnie krew zalewa jak mam latac z 2,5 metrowymi elelmentami zamiast je nawiercic na jeden raz. Z gory przepraszam za bledy niestety oktualnie mieszkaM I PRACUJE W ANGLII
Lubię duże zabawki. Obecnie homag Vantage 38L
Uwaga dyslektyk!!!
Bój sie dwumasa!!!!!! Podobno zjada dzieci, a z kości wysysa szpik
Uwaga dyslektyk!!!
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Re: Zmiana obszaru roboczego Morbidelli Uniflex HP
darkghoust pisze:Mam lekko irytujacy problem z maszyná Morbidelli Uniflex HP. Obszr roboczy przy wierceniach w osi x przy wierceniu poziomym jest ograniczony do zaledwie 2 metrow. Przy wiékszych elementach musze klasc element na stól dwa razy. To ustrojstwo z prawej strony wiercenie zrobi bez problemu, w osi y, pionowe, zrobi wszystkie ale niechce wiercic po przeciwnej stronie w osi x ( z lewej). Wyzuca komunikat ze o przekroczeniu obszaru roboczego. Czy orientuje sié ktos w jaki sposob mozna przestawic ustawienia obszaru roboczego? Jest to wykonalne ostatnio serwisant to przestawial przetestowalismy. Niestety pozniej jeszcze grzebal w ustawieniach i wszystkie zmiany znikly(Anglik wiéc nie ma co sie dziwic). Bédé wdzieczny za wszelkie info bo mnie krew zalewa jak mam latac z 2,5 metrowymi elelmentami zamiast je nawiercic na jeden raz. Z gory przepraszam za bledy niestety oktualnie mieszkaM I PRACUJE W ANGLII
[ Dodano: 2011-07-10, 17:02 ]
Bazujac do prawej bazy ,mozesz napisac drugi program tak, aby wiercił na prawej bazie prawy bok i na prawej bazie lewy bok.Mam funkcje jump ,moze i ty takowa masz(rover) . najprosciej byloby napisac 2 program na prawa baze .Pozdrawiam
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Cała zabawa polega na tym że mi się nie chce pisać drugiego programu (z lenistwa) ani korzystać z komendy GOTOkos65tas pisze:Bazujac do prawej bazy ,mozesz napisac drugi program tak, aby wiercił na prawej bazie prawy bok i na prawej bazie lewy bok.Mam funkcje jump ,moze i ty takowa masz(rover) . najprosciej byloby napisac 2 program na prawa baze .Pozdrawiam

Lubię duże zabawki. Obecnie homag Vantage 38L
Uwaga dyslektyk!!!
Uwaga dyslektyk!!!