długo się nie odzywałem, przyjechała rodzinka i zaczął się remont łazienki - może sobie wyobrazić rozpierdziel w domu

@DominikPierog - jak takie wihajster się nazywa?
Lepiej by mi było wiercić 6 na wylot, a tylko rozszerzać z obu stron 7ką z pilotem 6.
Udało mi się naprawić wiertarkę aby nie miała żadnych (WOW) luzów na boki. Ktoś dobrze pomyślał jak zrobić stabilizację głowicy, tylko że na następnych etapach projektowania ustrojstwa, najwyraźniej o tym zapomnieli - przez co nic nie działało właściwie. Dorobiłem jedną część ze śruby i śmiga

Jedną 7kę ściąłem ściąłem od przodu, efekty są zadowalające-. Muszę się jeszcze pobawić jak to ładnie wykończyć.
Inny problem jest taki, że nie do końca potrafię wycentrować 7ke nad 6tką i dalej wychodzą mi pi*dy - tyle dobrze że ze złego wymierzenia, niż nie do końca sprawnej wiertarki.
@pukury - to jest jakaś listwa z meblościanki. Za cholerę nie mogę dojść jakie to drewno. Dzisiaj wrzucę fotki to może ktoś rozpozna.
Powiem tak, jak będę dziennie wiercił takich otworów 400, to będzie oznaczlo że jestem milionerem

Nie miałem jeszcze czasu wybrać się do frezera aby "wystrugał" mi pilota na wiertle 6.

Pozdrawiam!