Amatorska frezarka CNC
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Amatorska frezarka CNC
Witam
Chciałbym przedstawić swój projekt frezarki CNC o polu pracy wielkości kartki A4 i prześwicie w osi Z 100mm. Ma służyć głównie do obrabiania płytek PCB, plastiku i drewna. Prace nad nią trwały około pół roku. Jest to mój pierwszy projekt tego typu i wiele sie nauczyłem podczas jego budowy. W przyszłych konstrukcjach na pewno unikne niektórych błędów. Wiecej informacji pod adresem: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... ?t=1015655
Chciałbym przedstawić swój projekt frezarki CNC o polu pracy wielkości kartki A4 i prześwicie w osi Z 100mm. Ma służyć głównie do obrabiania płytek PCB, plastiku i drewna. Prace nad nią trwały około pół roku. Jest to mój pierwszy projekt tego typu i wiele sie nauczyłem podczas jego budowy. W przyszłych konstrukcjach na pewno unikne niektórych błędów. Wiecej informacji pod adresem: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... ?t=1015655
- Załączniki
-
- IMG_0903.jpg (51.3 KiB) Przejrzano 8870 razy
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
z plyty wiorowej:) Upadly mnichu na elektrodzie wiecej zdjec jest
Nauczycielem wszystkiego jest praktyka.
www.galerianastrojow.pl
www.galerianastrojow.pl
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Prowadnice sprawdzaja sie calkiem przyzwoicie. Kulki wypadaja jak sie wyjedzie poza obszar pracy ale jak zaloze krancowki to nie bedzie juz zadnego problemu. Niedlugo zrobie jakies fotki wykonanych detali i nakrece filmik, ale narazie nie mam zbytnio czasu bo zbliza sie koniec roku i musze zaprezentowac maszynke w szkole