Na tą chwile wygląda to tak:
https://sketchfab.com/models/083a82e361 ... b538caea12
Od strony silników zwykłe łożysko kulkowe, od strony nakrętki po 2 łożyska skośne.
Na osi Z dałem tylko jedno skośne bo sklejka jest za cienka żeby 2 weszły.
Śruby trapezowa mają być skręcone do oporu tzn aż gwint trapezowy oprze się o łożysko skośne?
Zamierzam to wszystko połączyć konfirmatami 6,4x50 i 6,4x70 przy użyciu specjalnego wiertła.
Zastanawiam się ile może kosztować zrobienie tych 3 śrub trapezowych u tokarza, zna ktoś może niedrogiego speca ?
Pierwszy budżetowy mebelek cnc
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Dopracowałem projekt i przeniosłem do inventora bo w sketchupie koło to tak naprawdę wielobok i ciężko to spasować ,D
Proszę o świeże spojrzenie na maszynę i wytknięcie błędów.

Od strony nakrętki wstawione są łożyska skośne dwurzędowe, po drugiej stronie zwykłe kulkowe.
Pościągałem zębatki z silników i pomierzyłem wały, mają po 7mm średnicy. Nie ma takich sprzęgieł więc będę musiał odstawić jakąś partyzantkę w połączeniu z 10mm wałkiem śruby trapezowej. Najdłuższa oś ma wałek 25mm, pozostałe 20mm
Proszę o świeże spojrzenie na maszynę i wytknięcie błędów.

Od strony nakrętki wstawione są łożyska skośne dwurzędowe, po drugiej stronie zwykłe kulkowe.
Pościągałem zębatki z silników i pomierzyłem wały, mają po 7mm średnicy. Nie ma takich sprzęgieł więc będę musiał odstawić jakąś partyzantkę w połączeniu z 10mm wałkiem śruby trapezowej. Najdłuższa oś ma wałek 25mm, pozostałe 20mm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4