"Zamiennik" Hypertherm
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
"Zamiennik" Hypertherm
1.Zna ktos moze w miare dobra firme, ktora produkuje wypalarki plazmowe o parametrach zblizonych do Hyperther HPR260XD w przystepnej cenie?
2.Czy ma sens stosowanie palnikow roznych firm do wypalarki jednej firmy ( np. do wypalarki FORMICA zastosowac palnik Hypertherm itp.). Poprawi to jakosc ciecia?
2.Czy ma sens stosowanie palnikow roznych firm do wypalarki jednej firmy ( np. do wypalarki FORMICA zastosowac palnik Hypertherm itp.). Poprawi to jakosc ciecia?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
większa elastyka regulacji parametrów jeżeli zachodzi taka potrzeba. Mniejsze udary prądowe ( jeżeli trafo ma soft start to też nie ma udaru , czyli nasycenia ), trudniejsze naprawy ( nie każdy serwis sprawnie naprawia inwertory i nie zawsze potrafi coś zmodyfikować ) Większe ryzyko uszkodzenia inwertora niż trafo... większa częstotliwość napraw niż transformatorowe.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Dzięki bardzo za odpowiedź...bo już się martwiłem że mam żródło 130 bez literki i a chce mieć dobrą jakość palenia
...i tak jeszcze nie wiem do czego służy połowa pokręteł na moim źródle HiFocus 130, ale temat mnie bardzo wkręcił i chyba i tak za dużo czasu mu poświęcam - bardzo mi się spodobała ta zabawa z plazmą CNC 

- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
a czy w takim razie mogę jakoś mój palnik Kjellberg PerCut 160-2 (jakoś tak)...albo podrasować albo zmienić na lepszy ???...Czy jesteś mi w stanie w tym pomóc, bo widzę że masz olbrzymie doświadczenie i wiedzę?
Gdyż zależy mi na jakości a jak coś w życiu robię cokolwiek - to jak mam robić byle jak to wole wcale, a na laser szkoda mi pieniędzy
Gdyż zależy mi na jakości a jak coś w życiu robię cokolwiek - to jak mam robić byle jak to wole wcale, a na laser szkoda mi pieniędzy