połączenie wypalarka-komputer
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
połączenie wypalarka-komputer
Witam
mam problem z wypalarka zinsser
mianowicie przy wgrywaniu programu (program z rozszerzeniem los) z komputera na wypalarke za pomoca portu COM1 wystpuje jakis blad, blad objawia sie tym iz na programie sa wszystkie elementy a wypalarka po przesyle gubi na przyklad pierwsze 2 i na wyswietlaczu i ch nie ma, gdy w programie (w pliku tekstowym) dopisze iles tam byle jakich znakow np linijke literek "z" program wczytuje sie caly. i w czym tu problem ???
mam problem z wypalarka zinsser
mianowicie przy wgrywaniu programu (program z rozszerzeniem los) z komputera na wypalarke za pomoca portu COM1 wystpuje jakis blad, blad objawia sie tym iz na programie sa wszystkie elementy a wypalarka po przesyle gubi na przyklad pierwsze 2 i na wyswietlaczu i ch nie ma, gdy w programie (w pliku tekstowym) dopisze iles tam byle jakich znakow np linijke literek "z" program wczytuje sie caly. i w czym tu problem ???
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Czy w ostatnim czasie ktoś nie zmienił Ci ustawień z parzystością w porcie ??
Po obu stronach ( PC i Maszyna ) parzystości dobrze jest wyłączyć. Jak będzie włączona po jednej ze stron to program może się załadować na maszynie i wygląda jak by nic mu nie dolegało. Sprawdź może ustawienia portu PC i na maszynie.
Ja upatruję błędu w ustawieniach portu. Również ustaw mniejsza szybkość portu np. 1200
Może być tak że przy dużych plikach może gubić informacje
Po obu stronach ( PC i Maszyna ) parzystości dobrze jest wyłączyć. Jak będzie włączona po jednej ze stron to program może się załadować na maszynie i wygląda jak by nic mu nie dolegało. Sprawdź może ustawienia portu PC i na maszynie.
Ja upatruję błędu w ustawieniach portu. Również ustaw mniejsza szybkość portu np. 1200
Może być tak że przy dużych plikach może gubić informacje
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
((szybkość portu ...hm .... raczej nie))
a moze jednak!! np u mnie na 2400 jest ok
ostatnio prubowałem na 4800 sciąga program ale nie do konca !! tak jak by coś z koncówką pliku ale (burny 2.5) to połknie i pujdzie niby elementy po wycięciu takiego programu są ok ..............
a moze jednak!! np u mnie na 2400 jest ok
ostatnio prubowałem na 4800 sciąga program ale nie do konca !! tak jak by coś z koncówką pliku ale (burny 2.5) to połknie i pujdzie niby elementy po wycięciu takiego programu są ok ..............
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic