Plazma 1300x2500
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Plazma 1300x2500
Zaczałem niedawno budowe kolejnej plazmy, tym razem w wersji skrzynkowej z odciagiem spalin.
Sterowanie będzie na M880, silniczki 8,5Nm 6A, plus jeden silniczek 3,1Nm 4,2A do podnoszenia/opuszczania rysika do trasowania.
Źródłem będzie prawdopodobnie Kleiberg, jaki to sie dowiem jak przywiozą, palnik bezstykowy, przewidziane cięcie blach do 20mm
Sterowanie będzie na M880, silniczki 8,5Nm 6A, plus jeden silniczek 3,1Nm 4,2A do podnoszenia/opuszczania rysika do trasowania.
Źródłem będzie prawdopodobnie Kleiberg, jaki to sie dowiem jak przywiozą, palnik bezstykowy, przewidziane cięcie blach do 20mm
- Załączniki
-
- plazmowy4.JPG (27.97 KiB) Przejrzano 1811 razy
-
- plazmowy2a.JPG (36.54 KiB) Przejrzano 1818 razy
-
- plazmowy3.JPG (32.07 KiB) Przejrzano 1810 razy
-
- plazmowy1a.JPG (44.07 KiB) Przejrzano 1861 razy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
a co z frezarka wielowrzecionowa? pytam z ciekawosci bo zdjec nie ma:P
Nauczycielem wszystkiego jest praktyka.
www.galerianastrojow.pl
www.galerianastrojow.pl
-
- Kontakt:
odciag dymu zapewne jakis wentylatorek promieniowy, a to juz nie moje zmartwienie,
wielowrzecionówka sie robi, jak na razie nie bardzo jest co pokazywać, na mojej stronce jest pare fotek, teraz robie 8 zetek na raz - na 6-sciu bedą 3 osie wiercace a pozostałe dwie jako stolik krzyzowy, tak czy siak robie dwie maszynki jednoczesnie
wielowrzecionówka sie robi, jak na razie nie bardzo jest co pokazywać, na mojej stronce jest pare fotek, teraz robie 8 zetek na raz - na 6-sciu bedą 3 osie wiercace a pozostałe dwie jako stolik krzyzowy, tak czy siak robie dwie maszynki jednoczesnie
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 8
Bardzo wygodne. Powiedz , proszę , jaka jest szybkość tego trasowania (przejazdu rysika po blasze) . Interesuję mnie też czy można samemu iustwić te odległość ( czy np robi się to przez zrobienie próby i zmierzenie) . Dopytuję bo szukam jakiegoś sposobu na trasowanie blach a "trasowanie rysikiem " brzmi jak "trasowanie tanio"
pozdrawiam

pozdrawiam
-
- Kontakt:
co do predkości to sie zobaczy mniej wiecej za miesiąc, ale na silniczkach 8,5Nm sprzezonych bezposrednio z kółeczkami zebatymi to osie x i y będą dośc szybkie, predkosc opuszczania rysika tez nie ma wielkiego znaczenia bo rysik musi być na sprężynce kompensującej uderzenie w materiał oraz regulującej wszelkie nierówności materiału trasowanego