Nie będę się rozpisywał. Załączam zdjęcia i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Powiem tylko, że chodzi o blachę 80mm i 100mm gatunek S355
Nastawy:

Efekt cięcia:

Nie ma możliwości cięcia grubości blachy na dwa razy palnikiem gazowym. Coś Ci się kolego pomyliło.
Tyczy się to nie tylko palnika gazowego ale również plazmy i lasera.Nie ma możliwości cięcia grubości blachy na dwa razy palnikiem gazowym. Coś Ci się kolego pomyliło.
Dzięki kolego, ale to nie to. Detal był cięty w głębi arkusza i było sporo naddatku. Mam wrażenie, że jest to bardziej związane ze zmianą kierunku cięcia, bo inne krawędzie są OK. Nie mam tylko pojęcia dlaczego zmiana kierunku miałaby mieć wpływ na jakość cięcia.mihaz pisze: ↑10 lip 2019, 21:25Nie ma możliwości cięcia grubości blachy na dwa razy palnikiem gazowym. Coś Ci się kolego pomyliło.
A jeśli chodzi o nierówności to u mnie się tak dzieje kiedy mam zbyt mało naddatku do upalenia (np. 1-2mm). Jeśli odstęp krawędzi blachy do palonej krawędzi jest większy (min. 5mm) to jest ok. Wtedy strumień gazu tnącego jest powiedzmy stabilny i liniowy.
Miała by wpływ chyba tylko wtedy gdyby dysza tnąca była uszkodzona. Może ma jakiś odprysk lub jest uderzona. Trzeba by się jej przyjrzeć albo od razu wymienić.dzika tola pisze: ↑11 lip 2019, 08:28Nie mam tylko pojęcia dlaczego zmiana kierunku miałaby mieć wpływ na jakość cięcia.
przyczyny to:dzika tola pisze: ↑10 lip 2019, 09:05Witam wszystkich.
Nie będę się rozpisywał. Załączam zdjęcia i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Powiem tylko, że chodzi o blachę 80mm i 100mm gatunek S355
Nastawy:
Efekt cięcia:![]()