Palnik maszynowy podłączenie i sterowanie gazami
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Zawór na butli sam się nie zakręci.
Propan i butan tworzą z powietrzem mieszaniny wybuchowe.
Wystarczy w powietrzu stężenie 2% objętościowo gazu, żeby wylecieć w powietrze.
Ale to trudno wytłumaczyć baranowi, który uważa że wyciek tlenu jest bardziej niebezpieczny, choć go w powietrzu jest i tak 21% ...
Dla niedowiarków karta charakterystyki :
http://bgnew.iq.pl/UserFiles/File/Miesz ... ja%203.pdf
.
Propan i butan tworzą z powietrzem mieszaniny wybuchowe.
Wystarczy w powietrzu stężenie 2% objętościowo gazu, żeby wylecieć w powietrze.
Ale to trudno wytłumaczyć baranowi, który uważa że wyciek tlenu jest bardziej niebezpieczny, choć go w powietrzu jest i tak 21% ...
Dla niedowiarków karta charakterystyki :
http://bgnew.iq.pl/UserFiles/File/Miesz ... ja%203.pdf
.
Tagi:
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Czytam czytam i kurcze wiesz co
te twoje ŁO MATKO, objawienie..... nijak nie mogę podciągnąć pod epitety i skasować postu.
Chyba że zaczniemy to tłumaczyć w taki sposób, ŁO MATKO do faceta a tą ............... posłanką nie jestem to najwyraźniej się mnie czepiasz albo nie daj Bóg coś sugerujesz,
z uwagi na objawienie jakie mnie teraz naszło chciałbym zgłosić oficjalny protest twoja ikonka nie ma zębów jak ja (mam mniejsze) i sugerowanie czegoś innego jest nie na miejscu - wim co mówię bo przed chwilą sprawdzałem przed lustrem są mniejsze i bardziej żółte od tych z twojego orazka bardziej przypominają te
te twoje ŁO MATKO, objawienie..... nijak nie mogę podciągnąć pod epitety i skasować postu.
Chyba że zaczniemy to tłumaczyć w taki sposób, ŁO MATKO do faceta a tą ............... posłanką nie jestem to najwyraźniej się mnie czepiasz albo nie daj Bóg coś sugerujesz,
z uwagi na objawienie jakie mnie teraz naszło chciałbym zgłosić oficjalny protest twoja ikonka nie ma zębów jak ja (mam mniejsze) i sugerowanie czegoś innego jest nie na miejscu - wim co mówię bo przed chwilą sprawdzałem przed lustrem są mniejsze i bardziej żółte od tych z twojego orazka bardziej przypominają te

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Mogłem też napisać ŁO JEZUSIE NAZAREJSKI !!! MODERATOR NAM SIĘ OBJAWIŁ !!! CHWALMY PANA I PODSKAKUJMY W RADOSNYM TAŃCU !!!! ALLELUJA !!!!
Oczywiście nie było moim celem obrażanie kogokolwiek tu na forum a jedynie delikatnie zwrócić uwagę na to, że na forum jest lekki nieporządek i moderatorzy mają to w głębokim poważaniu.

Tańczmy bo moderator się objawił
:
[youtube][/youtube]
Oczywiście nie było moim celem obrażanie kogokolwiek tu na forum a jedynie delikatnie zwrócić uwagę na to, że na forum jest lekki nieporządek i moderatorzy mają to w głębokim poważaniu.

Tańczmy bo moderator się objawił

[youtube][/youtube]

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
nawiązując do wątku , mam małe problemy z zaworami od spawarki które koledze polecałem ,jo pisze: co do zaworu do tlenu to myślę że taki od spawarki będzie idealny , tylko o większym przekroju , taki powiedzmy 6/6mm nie wiem czy w plazmie do powietrza, nie ma większych przekrojów niż,
w spawarkach![]()
typ 42VAC/24VDC
przy ciśnieniu 6-8bar zawory nie chcą się otwierać, po niedzieli będę testował dalej ,
więc nie omieszkam wpisać spostrzeżeń ,
zauważyłem tez że przy plazmie mam znacznie większy Ezawór o wiekszym przekroju,
ma pewnie większy przepływ gazu i wyższe parametry otwarcia /zamknięcia ,
przypomina wyglądem nieco zawory do Auto LPG , tylko bez filtra
znalazłem jeszcze takie coś , niby że do 50Bar
http://allegro.pl/wloski-elektrozawor-c ... 11917.html
-
- Lider FORUM (min. 2000)