NCP , ESSi

Dyskusje na temat przecinarek plazmowych i gazowych sterowanych numerycznie.
Awatar użytkownika

berdysz
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: berdysz » 02 lis 2012, 21:09

Ja myślę, że kolega cnccad miał na myśli fakt, że FASTCAM jak dotąd pozostawał bez jakiegokolwiek wsparcia technicznego w Polsce. Ma wiele wad i jest awaryjny a są znane przypadki, że sam z siebie nie da się już w pewnych modułach po danym błędzie używać dalej- sam miewałem takie przypadki. Neron jest rozwijany i jest wsparcie.
A cena?
Kiedyś na stronie winklera były ceny nie pamiętam ale już za 800 PLN można było stać się szczęśliwym posiadaczem softu.

Tagi:

chrisz1796
Posty w temacie: 1

Post napisał: chrisz1796 » 03 lis 2012, 22:29

Witam,

też używaliśmy kiedyś FAST-CAM`a, z tego co się orientuję to FAST-CAM ma już przedstawicielstwo w Polsce, mało tego ponoć są ciekawe funkcje.
Nie pisze tego, żeby reklamować bo nie mam żadnego interesu w tym. Zakupiliśmy inny soft i na pewno przez parę lat nie zmienimy.
Piszę, o zmianach bo dowiedziałem się od przedstawiciela FAST-CAM`a w Polsce. (Nomen Omen były pracownik Eckerta, więc o sofcie co nieco powinien wiedzieć) :mrgreen:
pozdro4all

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: cnccad » 03 lis 2012, 22:55

Ja FAST-CAM-a nie znam z praktyki. Testowałem , nie przypadł mi szczególnie do gustu ale i też dlatego tak było bo testowałem go sam a nie było okazji poznać go w pokazie przez osobę naprawdę go dobrze znającą.

Osobiście wole oprogramowanie takie gdzie jest wsparcie , są aktualizacje itp.
Przypadło mi do gustu Taglio ... ale niestety , Włochom i francuzom odpaliła bombka w głowie i od dwóch ostatnich wersji , tylko zmieniają szatę graficzną , blokują aktualizacje i oczywiście podnoszą cenę.
A od dwóch lat mają w ofercie wersje dedykowane tylko dla Włochów. Kiedyś ja testowałem i miała w wersji free np. możliwość generowania kodu tylko dla jednej maszyny.

NERON , co ciekawe … trzeba za niego zapłacić ale można samemu tworzyć dowolne postprocesory.
A to jest zaleta.
Z tego co pamiętam , to twórca robi pierwszy postprocesor za darmo. A resztę to naprawdę nie wiem.
Zrobię kilka z rzutów z NERONA w wolnej chwili , opiszę jego bloki w miarę mojej wiedzy.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarka Plazmowa CNC, Gazowa”