Cięcie jednego arkusza na drugim.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Spotkałem się z cięciem kilku arkuszy na raz blacha 1, 1,5, 2... Jeśli masz 50 ark 1500x3000 bl=2 i do wycięcia po 100 detali z ark. to będziesz ciął w pakietach... sam ciąłem tak-po 5 ark z 2 ale to było jakoś rok temu... detale po wycięciu były sklejone ale po uderzeniu szybko się rozdzielały jakość jak dla mnie to była tak sobie... na pewno gorsza niż przy cięciu pojedynczego arkusza...warunek był tylko jeden, arkusze musiały do siebie ściśle przylegać po wyciągnięciu z paczki... jeśli były wcześniej rozdzielone to wychodziła lipa przynajmniej dla mnie.
nic na siłe
Tagi:
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Zgadzam się z cncad, chociaż widziałem kanapki złożone z 5 arkuszy blachy 2 mm, cięte Kjelbergiem HiFous 280. To że cynk się sklei łatwo przewidzieć ze względu na niską temperaturę topnienia, mimo, że z obszaru cięcia trochę go wyparuje to nieco dalej od krawędzi stopi się jak masło i po zastygnięciu zadziała jak lut...
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Będę miał niedługo do cięcia kilkanaście arkuszy blachy czarnej 6 mm i bedzie powtarzalność elementów. Jednak mają to być większe elementy - będę wiedział jak będę miał dokumentację. Tak sobie myślę czy na dyszy 80A przejedzie się dwa arkusze na sobie.
Czy ranty przyłapywać spawarką, czy ściski stolarskie wystarczą?
Sprzęt jakim dysponuję to HP Power Max 1650. Parametry musiałbym ustawić takie jak dla blachy 12?
Może podzieli się ktoś spostrzeżeniami? Jutro zrobię test na małych kawałkach blachy.
Pozdrawiam
Czy ranty przyłapywać spawarką, czy ściski stolarskie wystarczą?
Sprzęt jakim dysponuję to HP Power Max 1650. Parametry musiałbym ustawić takie jak dla blachy 12?
Może podzieli się ktoś spostrzeżeniami? Jutro zrobię test na małych kawałkach blachy.
Pozdrawiam