No właśnie problem polega na tym że uchwyt/szczęki są już wyrobione tzw mają one luzy na boki i góra dół zacisnę materiał np ø 20 szczęki przylegają równo do materiału lecz ma on minimalne bicie ale gdy włożymy materiał np ø 50 to zaczyna się problem ponieważ szczęki przylegają tylko tylną częścią a na przodzie jest luka pomiędzy materiałem a szczęką.
Uchwyt to ø 270 (nie typowy) myślałem że go wyremontuję lecz niestety nigdzie nie mogę znajść szczęk,orzechów,ślimaka czy jest jakaś możliwość zdobycia szczęk ? są jakieś patenty na zlikwidowanie luzów ?,jeśli nie to chciał bym zakupić inny nowy uchwyt ø 250 i przetoczyć pod niego zabierak,jest to stary typ zabieraka na gwint również nie typowy bo gwint po zmierzeniu po płaszczyźnie ma ø 82 jakie będzie najlepsze wyjście ? czy jest możliwość przerobienia zabieraka z polskiej tokarki ? lecz gwint jest większy czy jest możliwość jego zmniejszenia ? jeśli nie to jaki najlepiej wybrać uchwyt ? nowy/używany ? jeśli nowy to jaki ? ew czy była by możliwość dorobienia zabieraka na taki gwint ?

proszę o jakieś rady i pomoc w rozwiązaniu usterki.
Pozdrawiam.