my dzieci gorszego boga
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
my dzieci gorszego boga
Witam ponownie wszystkich
I na wstępie chcę zapytać dlaczego (co niektórzy) z taką wielką niechęcią tak odpychająco traktujecie nowych tych co chcą lub kupili mini coś tam może lubią grzebać coś modyfikować coś usprawniać tak jak ja.Nabyłem mini coś tam i miała kosztować 2200 zł ale nie miała dwóch najważniejszych pokręteł więc dałem 1600 zł(nówka) i co jaką pierwszą frajdą było dorobienie w imadle tych pokręteł z blachy żeby choć zacząć spróbować toczyć.Takich pasjonatów jest wielu jak chociaż tu http://www.epheli.pl/index.php?name=PNp ... highlight= i nie czytajcie wszystkiego bo może Was znudzić tylko poglądajcie filmiki a dodam że ten GOŚĆ nie lubi latać helikami tylko je robić i to prawie od od podstaw czyli silnik 3fazy,głowicę do łopat,skrzynkę ogonową i wiele innych cudeńków i to zwarzyliście na czym ON to rzeźbił,pełen szacun.Nie jesteśmy dla Was konkurencją tylko szukamy ojcowskiego wsparcia a że ktoś ma głupie pomysły typu użycz tokarki to Was bardzo dobrze rozumiem
Z poważaniem Tomasz,Ps jeszcze się odezwę a bynajmniej poproszę o pomoc i może zdam foto relację z przebudowy mojego coś tam(do niby toczenia)
I na wstępie chcę zapytać dlaczego (co niektórzy) z taką wielką niechęcią tak odpychająco traktujecie nowych tych co chcą lub kupili mini coś tam może lubią grzebać coś modyfikować coś usprawniać tak jak ja.Nabyłem mini coś tam i miała kosztować 2200 zł ale nie miała dwóch najważniejszych pokręteł więc dałem 1600 zł(nówka) i co jaką pierwszą frajdą było dorobienie w imadle tych pokręteł z blachy żeby choć zacząć spróbować toczyć.Takich pasjonatów jest wielu jak chociaż tu http://www.epheli.pl/index.php?name=PNp ... highlight= i nie czytajcie wszystkiego bo może Was znudzić tylko poglądajcie filmiki a dodam że ten GOŚĆ nie lubi latać helikami tylko je robić i to prawie od od podstaw czyli silnik 3fazy,głowicę do łopat,skrzynkę ogonową i wiele innych cudeńków i to zwarzyliście na czym ON to rzeźbił,pełen szacun.Nie jesteśmy dla Was konkurencją tylko szukamy ojcowskiego wsparcia a że ktoś ma głupie pomysły typu użycz tokarki to Was bardzo dobrze rozumiem
Z poważaniem Tomasz,Ps jeszcze się odezwę a bynajmniej poproszę o pomoc i może zdam foto relację z przebudowy mojego coś tam(do niby toczenia)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Źle zaczynasz... Nikt tu jeszcze na nikogo nie napadł za to, że coś kupił, czy zrobił. Kolega szukał tokarki do wynajęcia, choć z tekstu widać było od razu, że w życiu nie toczył - i został uświadomiony, że tak się nie da. I od razu znaleźli się też chętni do pomocy.
Popatrz sobie na mój wątek o budowie tokarki ze złomu - też na początku wątpili i kpili niektórzy. Nie ma się co przejmować, robić swoje i opisywać - i będzie dobrze
Popatrz sobie na mój wątek o budowie tokarki ze złomu - też na początku wątpili i kpili niektórzy. Nie ma się co przejmować, robić swoje i opisywać - i będzie dobrze

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
koledzy nie zrozumcie mnie źle bo nie chodzi mi oto że nie chcecie pomóc tylko czy chcecie?, bo jak tak to na konkretne pytanie oczekujemy odpowiedzi aczkolwiek wiem że może może owe pytanie może być źle skonstruowane bo nie rozumiemy niektórych pojęć.MlKl pisze:Źle zaczynasz... Nikt tu jeszcze na nikogo nie napadł za to, że coś kupił, czy zrobił. Kolega szukał tokarki do wynajęcia, choć z tekstu widać było od razu, że w życiu nie toczył - i został uświadomiony, że tak się nie da. I od razu znaleźli się też chętni do pomocy.
apropo pomocy za pomoc też klikam POMÓGŁ
I nie dziwcie się że za różnicę zakupu mini ćośtam cośtam 300 do 1000zł to duża kwota bo za te pieniądze w innym hobby kupi połowę swoich zainteresowań ale GO korci bo nie jest świadom że ta kwota to jak szybowiec a F16
Ostatnio zmieniony 24 cze 2014, 01:25 przez mcgaywer61, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Błąd logiczny.mcgaywer61 pisze:koledzy nie zrozumcie mnie źle bo nie chodzi mi oto że nie chcecie pomóc tylko czy chcecie?, bo jak tak to na konkretne pytanie oczekujemy odpowiedzi
Żeby dostać odpowiedź, drogi kolego, to trzeba je najpierw zadać, a nie dywagować czy się dostanie na nie odpowiedź, i dlaczego nie...

A jak na razie nie padło..

A niby dlaczego nie mielibyśmy pomóc ? Każdy z nas kiedyś zaczynał, i też nieraz korzystał z wiedzy innych, więc nie obawiaj się..

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Witam

Polecam jako odskocznię od TV
np:

Ale wielkościowo da radę rozróżnić ;-Dpukury pisze:1 - nie ma lepszych lub gorszych Bogów

Polecam jako odskocznię od TV

alboBogowie nie lubią ludzi, którzy nie pracują. Ludzie, którzy nie są przez cały czas zajęci, mogliby zacząć myśleć.
Narrator
i dużo, dużo więcej.Kiedy Kościół Omniański dowiedział się o Koomim, pokazywano go w każdym miasteczku kościelnego imperium, by zademonstrować zasadnicze błędy jego rozumowania.
Miasteczek było sporo, więc musieli go pociąć na bardzo małe kawałki.
Narrator
Pozdrawiam
Krzysiek
Krzysiek
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
RomanJ4 jest MISTRZEM odpowiedzi i doradztwa,
jego posty sa konkretne i na temat, do tego dolacza linki, zdjęcia i schematy...
wszystko dokladnie wytłumaczy, jeśli jest taka potrzeba
dużo ludzi poswieca naprawdę dużo czasu na pisanie postow... az sam nie wiem skad go biora... trzeba to docenic
te forum jest jak skarbnica wiedzy
pozdrawiam
jego posty sa konkretne i na temat, do tego dolacza linki, zdjęcia i schematy...
wszystko dokladnie wytłumaczy, jeśli jest taka potrzeba
dużo ludzi poswieca naprawdę dużo czasu na pisanie postow... az sam nie wiem skad go biora... trzeba to docenic
te forum jest jak skarbnica wiedzy
pozdrawiam