I jak myślicie ile kosztuje taka roboczo godzina i co można na tym wykonywac usługowo ??
Proszę o zrozumiałośc ponieważ myslę o czymś takim tylko niewiem gdzie zapytac i myśle że tu mi pomożecie

Więc z kąd się dowiedziec czy taki interes będzie się opłacał skoro niewiadomo ile by zacoś wziąśc pieniedzy acha a mój post jest jak najbardziej poważny.dziabi3 pisze:
roboczo godzina takiej maszyny nie wiem ale wątpię czy pracę takiej maszyny z racji swojej specyfikacji przekłada się na roboczogodziny
cena nie wiem ale raczej coś koło okrągłej bańki jak nie wielokrotność
Zoran2008 pisze:
Więc z kąd się dowiedziec czy taki interes będzie się opłacał skoro niewiadomo ile by zacoś wziąśc pieniedzy ...
Niestety błędy wale ja chcę sie tylko czegoś dowiedzieć a nie byc nauczycielem języka polskiego.Pozatym niechodzi mi literka c z kreskąpanzmiasta pisze:Muszę to napisać , jest to naj....sze zdanie jakie przeczytałem w tym roku . Zoran zastanów się człowieku ! Chcesz być bosem tokarnianym a robisz po 2 błędy w wyrazie
Piszesz że to niejest maszyna do usług a pózniej piszesz że musze byc pewny co do zleceń więc czegoś nierozumiem!dance1 pisze:Maszyny tego typu się kupuję pod produkcję, jak już wiesz ile zarabiasz, wiesz ile zarobisz i wiesz ile zysku z takiego centrum wyciśniesz. To nie jest maszyna do usług!!!.
Jak jej nie masz z założenia obsadzonej robotą minimum na 1 zmianę zapomnij że zarobisz. Tego typu maszyn na roboH się nie przeliczy. Musisz być pewny co do zleceń, produkcji, sorry twoje pytania uważam za bełkot.
Dokładnie. Tego typu maszyneria, i większa, rzecz jasna, jest zawsze zakupywana pod konkretne zamówienia. Wątpię, żeby, nawet z największą świeczką, szukać kogoś kto nie ma gdzie wytoczyć lufy do czołgu.dance1 pisze:No chyba że dorywczo będziesz te wały do statków, okrętów toczył, frezował.
Nie chcę urazić ale wnioskuję że o produkcjach, maszynach wiesz g. znaczy się nic. Popytaj może właścicieli filmików z youtube ile na tych maszynach wyciągają. Ja odpadam.
U nas maszynę tego typu jak się kupuję już z góry wiadomo co będzie robiła, w jakim stopniu jest potrzebna, w jakim czasie się zwróci. My robimy produkcję, o usługach się już nie wypowiadam.