Jakie prowadnice w TUM25B?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Jakie prowadnice w TUM25B?
Chciałbym się upewnić jakie prowadnice są w tokarce TUM25B? Chciałbym spróbować zregenerować łoże specjalną żywicą i są wersje na stal, żeliwo i aluminium. Nie chciałbym kupić złej ponieważ trochę jednak kosztuje. Wydaje mi się, że żeliwne jak cały odlew, ale pewny nie jestem.
tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Żywicy jeszcze nie mam ale jest z tej samej fimy co Moglite. Ponoć można powierzchnię po naniesieniu zlifować, skrobać. Mam wytarte o 0.2mm wytarte łoże na pewnej długości, a nie stać mnie na profesjonalny remont tokarki. Koszt żywicy około 40zł za 50g wg. pracownika sklepu. Mam liniał 750mm i 1000mm więc geometrię sobie jakoś wyprowadzę, a skrobanie łoża w warunkach domowych też nie wyjdzie.
W takim razie 2:0 dla żeliwa
W takim razie 2:0 dla żeliwa

tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów