Tarcza zabierakowa OUS1
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Tarcza zabierakowa OUS1
Witam szanownych kolegów!
Czy ktoś dysponuje informacją gdzie można kupić tarcze zabierakowe do tokarki OUS1? Chcę kupić do niej nowy uchwyt, jednak za nic na świecie nie mogę znaleźć na jaką tarcze szukać uchwytu. Wiem jedynie, że musi pasować na gwint M33x2, ale mam problem znaleźć taką tarczę z takim mocowaniem.
Z góry dziękuję za pomoc!
Czy ktoś dysponuje informacją gdzie można kupić tarcze zabierakowe do tokarki OUS1? Chcę kupić do niej nowy uchwyt, jednak za nic na świecie nie mogę znaleźć na jaką tarcze szukać uchwytu. Wiem jedynie, że musi pasować na gwint M33x2, ale mam problem znaleźć taką tarczę z takim mocowaniem.
Z góry dziękuję za pomoc!
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
można by z tego zatoczyć, tylko chcą za nią jak Żyd.... , i trzeba by zadzwonić czy to M33x2, czy normalny x3,5
http://www.do-drewna.pl/sklep/index.php ... od_id=2295
pewnie taniej wyjdzie "u fachowca"..
http://www.do-drewna.pl/sklep/index.php ... od_id=2295
pewnie taniej wyjdzie "u fachowca"..
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Podpowiem tylko by nie zamawiać tarczy na uchwyt 125 lub jeszcze więcej - tokarka ma wtedy kilka niepotrzebnych ograniczeń i jedną mało potrzebną zaletę . Ori uchwyt 80 sprawdza się bardzo dobrze w tej obrabiarce . Co jakiś czas tarcza pojawia się na allegro - wystarczy przeglądać systematycznie stronę .
PS: Oryginalne tarcze mają wybitą "małą pieczątkę" i kolejny numer przyporządkowany do jednej , jedynej obrabiarki . I nie zawsze te pasowanie jest "idealne "
PS: Oryginalne tarcze mają wybitą "małą pieczątkę" i kolejny numer przyporządkowany do jednej , jedynej obrabiarki . I nie zawsze te pasowanie jest "idealne "

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
jak nie ma innej możliwości to czemu nie, tylko zrób najpierw jedna stronę, nagwintuj pod szpilki czy śruby, przykręć na stary zabierak na gotowo, i dopiero zatocz pod uchwyt 125, by zniwelować ewentualne bicie.bubels pisze:Myślałem też nad dotoczenie samej szajby redukcyjnej ale nie wiem czy coś takiego się praktykuje.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
tarcza
Witam
Chyba mam taką tarczę i chyba wlasnie z takim gwintem.
Lezy u mnie od jakiegos czasu i narazie jeszcze ne wiem do czego ja wykorzystac.
Jest to czysta tarcza , bez otworow
Przymierzalem sie z niej zrobic stół obrotowy z uchwytem 125 mm.
Czyli wykorzystac jako materiał.
ceny nie wiem jakie sa , musze sie zorientowac
Najchetniej sie na cos przydatnego zamienie - równie wartosciowego, a akurat zbednego.
Jakies propozycje z fotkami na email.
pozdrawiam
Chyba mam taką tarczę i chyba wlasnie z takim gwintem.
Lezy u mnie od jakiegos czasu i narazie jeszcze ne wiem do czego ja wykorzystac.
Jest to czysta tarcza , bez otworow
Przymierzalem sie z niej zrobic stół obrotowy z uchwytem 125 mm.
Czyli wykorzystac jako materiał.
ceny nie wiem jakie sa , musze sie zorientowac
Najchetniej sie na cos przydatnego zamienie - równie wartosciowego, a akurat zbednego.
Jakies propozycje z fotkami na email.
pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)