TUM25 nowy uchwyt 160mm
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
TUM25 nowy uchwyt 160mm
Chciałbym wymienić uchwyt 3 szczękowy w mojej TUM25 bo już ma luzy i bicie. Jaki uchwyt 160mm byście polecili?
Bisony są drogie, ale boję się tańszych by się nie okazało, że nada się tylko do huty.
Bisony są drogie, ale boję się tańszych by się nie okazało, że nada się tylko do huty.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Witam
Ja w swojej tum 25B też miałem wahania jaki uchwyt FUERDA czy drogi BISON BIAL więc:
Kupiłem tańszy nowy FUERDA- służył max 2 lata
Zakupiłem nowy BISION BIAL- SŁUŻY JUŻ 3LATA BEZ PROBLEMU TRZYMA WYMIARY PO OBRÓCENIU PRZEDMIOTU I NIEWIELKIE ŚLADY ZUŻYCIA WRĘCZ ŻADNYCH!!!
NAUCZKĘ DOŚWIADCZYŁEM SAM NA SOBIE
POZDRAWIAM
Ja w swojej tum 25B też miałem wahania jaki uchwyt FUERDA czy drogi BISON BIAL więc:
Kupiłem tańszy nowy FUERDA- służył max 2 lata
Zakupiłem nowy BISION BIAL- SŁUŻY JUŻ 3LATA BEZ PROBLEMU TRZYMA WYMIARY PO OBRÓCENIU PRZEDMIOTU I NIEWIELKIE ŚLADY ZUŻYCIA WRĘCZ ŻADNYCH!!!
NAUCZKĘ DOŚWIADCZYŁEM SAM NA SOBIE
POZDRAWIAM
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Ja mam chiński ale ten z wymiarami zgodnymi z polskimi normami więc pasuje bezproblemowo na tarczę zabierakową TUMa oraz szczęki też można stosować z uchwytów Bisona. Bodajże FUERDy. Niby to ten lepszy chińczyk. Kosztował ponad 500zł. Jak na razie mogę złapać przedmiot w 0.03 mm jak jest równo obtoczony. Jeśli dla hobbysty to chyba chińczyk. Na produkcję to Bison. Na razie chińczyk u mnie działa dobrze, ale ja wiele nie robię i raczej w alu niż w stali. Bison na 100% jest lepszy tylko, że hobbysta-amator z małym budżetem nie wyłoży na Bisona, bo za to tokarkę sobie kupi
Myślę, że chińczyka można zaryzykować, ale tego lepszego. Jeśli jednak robisz dużo, zarobkowo to inwestuj w Bisona.

Myślę, że chińczyka można zaryzykować, ale tego lepszego. Jeśli jednak robisz dużo, zarobkowo to inwestuj w Bisona.
tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów