ManualTurn
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
ManualTurn
Witam wszystkich .
Zetknął się ktoś może z taka tokarką jak na zdjęciu.??
Ogólnie sterowanie jest spoko tylko chciałbym się dowiedzie czy posiada ona funkcję frezowania, pytam bo wiem że większośc tokarek posiada taką funkcje.
Wiec pytam czy istnieje możliwosc frezowania.???
pozdrawiam
Zetknął się ktoś może z taka tokarką jak na zdjęciu.??
Ogólnie sterowanie jest spoko tylko chciałbym się dowiedzie czy posiada ona funkcję frezowania, pytam bo wiem że większośc tokarek posiada taką funkcje.
Wiec pytam czy istnieje możliwosc frezowania.???
pozdrawiam
- Załączniki
-
- 562_2_sterowanie.jpg (16.57 KiB) Przejrzano 1421 razy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Ze zdjecia wynika oczywiscie, ze NIErc666 pisze:Wydaje mnie sie ze pytasz czy ta maszyna ma os Y.
Ze zdjecia wynika ze tak

JEzeli chodzi o ManulaTurn - to jezeli masz glowice z napedzanymi narzędziami - w menu wiercenia pojawia sie tez przycisk wiercenia po okregu oraz gwintowania po okregu.
Jezeli chodzi o frezowanie - faktycznie potrzebny bylby ShopTurn, zeby miec kilka cykli frezowania.
Tak wogole to ze zdjecia mozna raczej sadzic, ze ta glowica nie posiada napedzanego narzedzia....

Poogladaj sobie lepiej ta maszyne i potwierdz co masz w rzeczywistosci. Czyzby wiercenie o ktorym piszesz bylo w osi detalu, z uzyciem wiertla stalego zamocowanego w oprawce glowicy?
Notabene ten kawalek fotografii przypomina mi maszyne TUR MN z FAT-HACO...
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Też mi przypomina tur630mn, i podobna maszyna z identycznym ustawieniem głowicy posiada możliwość frezowania(ShopTurn) zaś drugi Tur 630 z ManualTrun nie ma napędzanych narzędzi.gelo pisze:Tak wogole to ze zdjecia mozna raczej sadzic, ze ta glowica nie posiada napedzanego narzedzia....rc666 pisze:Wydaje mnie sie ze pytasz czy ta maszyna ma os Y.
Ze zdjecia wynika ze takNormalnie silnik od napedzanych narzedzi powienien znajdowac sie nad korpusem glowicy a ja tu niczego nie widze.
Poogladaj sobie lepiej ta maszyne i potwierdz co masz w rzeczywistosci. Czyzby wiercenie o ktorym piszesz bylo w osi detalu, z uzyciem wiertla stalego zamocowanego w oprawce glowicy?
Notabene ten kawalek fotografii przypomina mi maszyne TUR MN z FAT-HACO...