Szukam kogoś do tokarki Puma480LM.

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.

Autor tematu
senso
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3

Szukam kogoś do tokarki Puma480LM.

Post napisał: senso » 01 wrz 2012, 10:40

Witam
Jak w temacie, moja firma poszukuje osoby chętnej do pracy na stanowisku tokarza w środowisku Fanuc 21iTb. Tokarka Puma 480LM.
Praca będzie polegała na regeneracji różnego typu rolek itp...pełen etat. Program wprowadzany ręcznie z pulpitu tokarki bazując na rysunku technicznym. Robiliśmy to do tej pory i się sprawdza.W karcie rolek są podane wymiary dla poszczególnych stopni zużycia.
Osoby z okolic Kluczborka /woj.opolskie/ chętne do pracy proszę o wysłanie CV,LM i podanie kwoty na jaką się cenią :) na adres: [email protected].
Cv i LM przekazuję osobiście do zarządu.. sugerowna przez Was wartośc wynagrodzenia jest tylko do mojego użytku, w razie potrzeby będzie dla mnie kartą przetargową w negocjacjach z zarządem.

Jeśli ogłoszenie napisałem w złym miejscu to proszę o przeniesienie.
pozdrawiam senso

Tagi:

dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: dance1 » 01 wrz 2012, 18:57

Zainteresowany oferta nie jestem, ale mam pytanie, firma wstydzi sie ile placi pracownikom? Czy to naprawde wielki problem napisac stawke oferowana? Po co komu pisac CV i LM jak oferta moze juz z gory nie odpowiada. Czemu firmy z zachodu nawet placace minimum pisza to bez problemu w ogloszeniu i czasu sobie i innym zaoszczedzaja?

Co to znaczy sugerowana przez was wartosc wynagrodzenia jest tylko do mojego uzytku???
Ty zatrudniasz? Jaka karta przetargowa?

Nie twoje malpy nie twoj cyrk. (chyba firma posiada personel do plodzenia ogloszen, no jak juz jest zarzad..)
Nie chce wrozyc ale na tak idiotyczne ogloszenie niewielu odpowie.

acetylenek
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: acetylenek » 01 wrz 2012, 21:10

Właśnie to jest ciekawe, że ciężko pracodawcy w Polsce w ogłoszeniu poinformować o wysokości pensji jaką proponuje. Nigdy tego nie mogłem pojąć może mnie ktoś oświecić dla czego tak jest?

Toczenie to nie jest jakieś szczególnie wydumane zajęcie w którym dotychczasowe osiągnięcia miały by wpłynąć znacząco na wysokość pensji.

Są kraje gdzie się takie informacje podaje bezpośrednio.

Ta informacja jest napisana w sposób mało elegancki i nie za bardzo po polsku.
W związku z czym mnie jakoś by nie zachęciła szczególnie. Poza tym sensowna firma nie ma swojej poczty tylko CV zainteresowany ma wysłać na skrzynkę O2 ??? Nie znam gościa podaje podejrzany adres do wysyłania danych osobowych. Mnie to profesjonalizmem nie pachnie.

Może się ktoś z tym nie zgodzi???

dziabi3
Specjalista poziom 3 (min. 600)

Post napisał: dziabi3 » 01 wrz 2012, 22:08

ja chętnie za 200zł przyjdę do was na kawę porozmawiać o pogodzie

PASUJE???????????????????????????????????????????????????????????

qerc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)

Post napisał: qerc » 02 wrz 2012, 18:04

a ja jestem zainteresowany ofertę z wys. zarobków, warunkami socjalnymi itp.
proszę przesłać na priv po rozpatrzeniu najlepszej oferty pracodawcy podejmę decyzję która oferta zostanie wybrana.

tak ma wyglądać nabór to pracodawca ma się ubiegać.

Autor tematu
senso

Post napisał: senso » 03 wrz 2012, 10:55

Witam
Otóż koledzy to nie tak do końca, że firma nie chce napisac ile płaci.
Zostałem poproszony nieoficjalnie o poszukanie kogoś na to stanowisko.
Zarząd nie kwapi się do podjęcia poszukiwań bo mają sporo innych spraw na głowie, a ja jestem odpowiedzialny za funkconowanie tego działu. Za każdym razem kiedy odsyłamy pracę do innego zakładu z powodu braku personelu na tę tokarkę pretensje kierowane są do mnie. Stąd ten apel.
Kwestia finansów zostanie ustalona z zarządem firmy. Dlatego prosiłem Was o podanie oczekiwanych zarobków gdyż będę z nich korzystał podczas negocjacji warunków umowy.
Jeśli ktoś uważa, że nie na miejscu jest umieszczac tak sformuowane ogłoszenie w tym miejscu to niech sobie daruje komentarze.
Może ktoś szuka pracy i podejdzie poważnie do treści wyżej.
pozdrawiam

dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: dance1 » 03 wrz 2012, 20:30

Nieoficjalnie także mogłeś podać minimalną stawkę. Chyba znasz zarobki w tej firmie i wiesz na co można liczyć. Dla niektórych 2tyś to śmiech dla innych już "niezła" kasa. Mogłeś także napisać że obeznanie w rynku operatorów robisz bo nowe stanowisko w firmie się szykuje.
Do wywiadu raczej LM i pełne CV nie potrzebne, wystarczy opis wcześniejszych prac, maszyn itp. Nie wymagaj powagi pisząc takie ogłoszenie. Życzę powodzenia, ale postaw się też na miejscu szukających pracy. Sam byś się takim ogłoszeniem zainteresował?

Sorry za OT.

Autor tematu
senso

Post napisał: senso » 04 wrz 2012, 10:11

Witam
Panowie nie robie rozeznania bo mozna by to zrobic w inny sposób.
Tak jest to nowe stanowisko w firmie, zarządowi przedstawiłem zakres wynagrodzenia 2000-3000 netto.
Rozmawiając z przyjacielem z podkarpacia wiem, że u niego w zakładzie zarobki to 2200-3500 netto, różnie frezarka, inaczej tokarka, w zależności od natężenia pracy i odpowiedzialności stanowiska. Jak wszędzie pewnie będą chcieli unikac najwyższych stawek, choc prawdę mówiąc nie mam pojęcia.
Wydaje mi się, że będzie lepiej zamknąc temat, umieściłem ten topic z nadzieją, że ktoś szuka pracy a ja potrzebuję osoby, która będzie potrafiła obsługiwac tokarkę ze średnim stopień doświadczenia.
pozdrawiam

dziabi3

Post napisał: dziabi3 » 04 wrz 2012, 18:06

tą sumę którą podałeś dostają podawcze materiału

tzn ustawiasz mu maszynę tłumaczysz wszystko a on przez 8 godzin zmienia detal

to są za małe pieniądze aby wyrwać ambitnego pracownika która zaopiekuje się tokarką w pełnym zakresie i będzie w pełni elastyczny

wiem coś na ten temat jak trudno znaleźć mądrego pracownika który sam sobie nie zrobi kuku ani maszynie

powiem ci kolego że wcisnąłeś się sam między młot a kowadło , znam takie przypadki bo wszystkie psy będą wieszane na tobie

dell

Post napisał: dell » 04 wrz 2012, 20:40

hmm 3.000 zl to dla mnie bylaby praca ok jesli to na tokarke :)
Znudzila mi sie reklama
Niedlugo pojawi sie nowy chomik :D

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”