Nastawianie automatów tokarskich.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Nastawianie automatów tokarskich.
Witam!
Poszukuję informacji odnośnie nastawiania automatów tokarskich sterowanych krzywkowo.Chciałbym się dowiedzieć min.jak wygląda proces projektowania krzywek i ustawiania ich na maszynie.Szczególnie interesuje mnie nastawianie automatów rewolwerowych.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam;)
Poszukuję informacji odnośnie nastawiania automatów tokarskich sterowanych krzywkowo.Chciałbym się dowiedzieć min.jak wygląda proces projektowania krzywek i ustawiania ich na maszynie.Szczególnie interesuje mnie nastawianie automatów rewolwerowych.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam;)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: Nastawianie automatów tokarskich.
Ciężko będzie nauczyć się przez forum*Pablo* pisze:Witam!
Chciałbym się dowiedzieć min.jak wygląda proces projektowania krzywek i ustawiania ich na maszynie;)

[ Dodano: 2012-04-18, 19:47 ]
Chyba tylko w Amerycerc666 pisze: Projektowanie krzywek, gotowe sie kupuje. Pozniej wsadzas w tokare i po sprawie

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Haa , haa ...... dawno temu miałem specjalną przystawkę zamontowaną na frezarce manualnej.rc666 pisze:.... Projektowanie krzywek, gotowe sie kupuje. Pozniej wsadzas w tokare i po sprawie
Przy ustawianiu automatu ..... czasami coś nie grało i bez szlifierki się nie obeszło.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Wzor!! Chyba o innych maszynach mowimy. Ja nie mam na mysli przystawek do recznych tokarek tylko gotowy automat tokarski, "rewolwerowka". Nic tam nie musialem szlifowac, zwlaszcze owe krzywki. Jakby gosc wrzucil fotke konkretnej maszyny to wtedy moze by sie wyjasnilo
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...