Tokarka ze skandynawii
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Tokarka ze skandynawii
Witam!
Mam możliwość nabycia takiej tokarki w cenie około 3150 PLN
TOKARKA
Czy jest to opłacalny zakup czy lepszy będzie NuTool z lerua Merlin?
Obejżałem ją w sklepie i wiem że ma metalowe koła zębate. Przekładnia pasowa jest. Luzów jako takich na dotyk nie wyczułem ale nie mam żadnych narzędzi by to sprawdzić.
Druga sprawa - wiem że to nie ten dział ale nie chce zakładać dwóch tematów.
W oko wpadła mi taka frezarko-wiertarka. Cena 1650 PLN. Czy ktoś mógłby doradzić? Brać czy nie brać?
FREZARKA
Oba urządzenia mają być wykorzystywane jako hobbystyczne do pracy w aluminium i stali. Ot wytoczenie jakiegoś wałeczka, dyszki, wyfrezowanie kołnierza albo rowka pod uszczelnienie.
Bede wdzieczny za wszelka pomoc.
Mam możliwość nabycia takiej tokarki w cenie około 3150 PLN
TOKARKA
Czy jest to opłacalny zakup czy lepszy będzie NuTool z lerua Merlin?
Obejżałem ją w sklepie i wiem że ma metalowe koła zębate. Przekładnia pasowa jest. Luzów jako takich na dotyk nie wyczułem ale nie mam żadnych narzędzi by to sprawdzić.
Druga sprawa - wiem że to nie ten dział ale nie chce zakładać dwóch tematów.
W oko wpadła mi taka frezarko-wiertarka. Cena 1650 PLN. Czy ktoś mógłby doradzić? Brać czy nie brać?
FREZARKA
Oba urządzenia mają być wykorzystywane jako hobbystyczne do pracy w aluminium i stali. Ot wytoczenie jakiegoś wałeczka, dyszki, wyfrezowanie kołnierza albo rowka pod uszczelnienie.
Bede wdzieczny za wszelka pomoc.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Kup lepiej coś starszego a solidniejszego.Za 3tys. kupisz jakąs starszą małą tokarke która wytrzyma duzo wiecej niz te nowe "cuda".Tokarka plus frezarka =4800zł, OUS-1 kupisz duzo taniej a jest solidniejszy i masz 2 w 1 czyli frezarka plus tokarka ( i jeszcze kilka funkcji).Jakość tych nowych mini tokarek mnie przeraża, znajomy ma taką LD550 , dal ponad 3tys. , jak na niej robilem to......nie chce poprostu juz do niej wracać.
OUS-1 TSA-16 Mn-80a
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Jak nie masz co z kasą robić to kup ale poszukaj tokarko-frezarki lepiej to takie samo badziewie jak podałeś te dwa linki tylko że jedno .Płacisz za jedno mniej potrzeba miejsca i kasy na oprzyżądowanie
OGŁOSZENIE!!! Zamienię dobrą prace w dynamicznie rozwijającym się kraju na zasilek w krajach starej uni.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
To co pokazujesz w Polsce kosztuje taniej, wystarczy poszukać na allegro:
http://allegro.pl/frezarka-wiertarka-ko ... 73410.html
http://allegro.pl/tokarka-maktek-model- ... 52720.html
Tokarka z podstawą, ale jak poszukasz to pewnie się znajdzie i model bez niej w niższej cenie. Z mojego doświadczenia powiem, że o ile jeszcze na tej tokarce coś zrobisz (w metalach miękkich i sporadycznie w stali), to ta frezarka, bez uzdatnienia jest raczej wiertarką.
http://allegro.pl/frezarka-wiertarka-ko ... 73410.html
http://allegro.pl/tokarka-maktek-model- ... 52720.html
Tokarka z podstawą, ale jak poszukasz to pewnie się znajdzie i model bez niej w niższej cenie. Z mojego doświadczenia powiem, że o ile jeszcze na tej tokarce coś zrobisz (w metalach miękkich i sporadycznie w stali), to ta frezarka, bez uzdatnienia jest raczej wiertarką.
-
Frezarka była rozważana jako opcja w dalszym zakupie. Na pierwszy ogień idzie frezarka.
Widze negatywne odpowiedzi, ale co dokładnie jest nie tak w tej frezarce? Chciałbym się trochę poduczyć i jeśli ta tokarka z linku jest zła to chcę wiedzieć dlaczego żeby na przyszłość wiedzieć
Nutool'a rozważam bo widze że na forum jest całkiem spora grupa ludzi z niej zadowolonych więc tak nieśmiało zaproponowałem.
7595 to cena w koronach ale z tutejszym VAT'em. Mnie ta kwota odpadnie a podałem w złotówkach dla wygody forumowiczów .
Widze negatywne odpowiedzi, ale co dokładnie jest nie tak w tej frezarce? Chciałbym się trochę poduczyć i jeśli ta tokarka z linku jest zła to chcę wiedzieć dlaczego żeby na przyszłość wiedzieć

Nutool'a rozważam bo widze że na forum jest całkiem spora grupa ludzi z niej zadowolonych więc tak nieśmiało zaproponowałem.
7595 to cena w koronach ale z tutejszym VAT'em. Mnie ta kwota odpadnie a podałem w złotówkach dla wygody forumowiczów .
-
aviator pisze:Zerknij http://www.jula.pl/tokarka-do-metalu-b20-il-253051

Czy więc taką tokarkę jak ta z linku za 2200 opłacałoby się wziąć czy dalej nie jest to najlepszy pomysł?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)