Tokarka kanmen problem z ustawieniem wytaczaka w osi

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.

Autor tematu
ppll
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1

Tokarka kanmen problem z ustawieniem wytaczaka w osi

Post napisał: ppll » 21 lip 2011, 19:32

Witam pracuje na w/w tokarce cnc posiada głowicę rewolwerową i nie mogę ustawić wytaczaka w osi wytaczak w oprawce sandvik z przedziałem regulacji na wytaczaku zaznaczona linia osi wytaczak wysunięty na 77mm tyle musi być detale raz wychodzą ok innym razem zła powierzchnia lub piszczy lub wyłamuje płytki jak najlepiej ustawić w osi wytaczak to Sandvik coro turn 107 A16R-STFCR 11 RB1 nie wiem co zrobić proszę o pomoc wiercę wiertłem fi 20 pod wytaczak . Oczywiście parametry przestudiowałem wszelkie kombinacje

Tagi:

Darius
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Ustawienie wytaczaka

Post napisał: Darius » 21 lip 2011, 22:03

Witam.
Swego czasu pracowałem jako operator na hasie(nie pisałem programów)kto inny to robił.
Zapewne to zrobiłeś,ale czasami zapomina się o prostych sprawach.Otóż programista zawsze sprawdzał ustawienie wierteł i wytaczaków za pomocą czujnika zegarowego.
Druga sprawa jeżeli wytaczak piszczał itp. zawsze go wymieniał stwierdzając,że nóż jest przegrzany(produkcja i parametry na maxa) i dlatego wpada w wibrację(pomagało).

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”