Ostatnio jakoś często potrzebuję wykonać niewielkie elementy fi5-10 i również dość krótkie. W uchwycie 3 szczękowym 250 nie jest to zbyt wygodne zwłaszcza przemocowanie na drugą stronę, zaczyna się wtedy kombinowanie. Dorywczo mocuję sobie w 3szczękę oprawkę frezarską na ER32 i w niej mocuję drobne detale ale to takie wyjście awaryjne bo zawsze trochę czasu zajmuje ustawienie bicia. Pomyślałem żeby jakoś sobie ułatwić i szukałem jakiegoś uchwytu na tulejki. Myślałem żeby może zrobić sobie osobną oprawkę na ER32 i mocować ją w uchwycie 3szczękowym. Ale znalazłem uchwyt na tulejki 5C bisona niestety strasznie kosztowna sprawa natomiast jest też taki na wzór bisona producent Darmet za znacznie mniejsze pieniądze.

Jak taki uchwyt w ogóle działa z użyciem zwykłego klucza z kwadratem? Zainteresował mnie takowy, bo te tulejki nie są jakoś specjalnie drogie w porównaniu do tych z DIN 6343 (177E, 173E). Czy warty będzie wydania 800zl? Czy ewentualnie macie jakiś lepszy pomysł na mocowanie małych detali? Chętnie się zapoznam