Suwmiarkę mam juz jakieś 2-3 miesiące (nie pamiętam dokładnie) i póki co jest wszystko git.Mat3ys pisze:Suwmiarką pochwalisz się za jakiś czas czy nadal jest wszystko jak być powinno nowe zawsze wygląda fajnie![]()
Czujnik mam zwykły za 40zł 0-10 i radziecki z mniejszym zakresem. Do tego kup statyw magnetyczny i wystarczy.
Czujnik też już kupiłem, siedziałem i wybierałem po sklepach internetowych wyszło razem ze statywem i dostawą 136zł. Czyli cena byle badziewia w markecie. Statyw Limit i czujnik Darmet.
[ Dodano: 2013-09-10, 17:31 ]
Niestety nie mam dziś czasu, żeby sprawdzić i zrobić fotki, ale sprawdziłem bicie póki co na oko bo czujnik jedzie jeszcze, na odległości 20cm od uchwytu jest lekko koło centymetra.RomanJ4 pisze:jak napisał kolega pukury, bicie nie ma tu nic do rzeczy, a to że materiał "wyjeżdża" ze szczęk spowodowane jest słabym "trzymaniem" przez szczęki materiału. Co wcale nie jest jednoznaczne ze słabym dokręceniem, a raczej z małą powierzchnią szczęk trzymającą elastyczny materiał.YaPKnn pisze:najprawdopodobniej uchwyt bije i z tegoż powodu tworzywo tak łatwo wyjeżdża z mocowania
Tak sobie myślę, że:
w momencie kiedy ustawiam materiał żeby bicia nie miał, to niejako go koszę w uchwycie, co jeszcze zmniejsza powierzchnię szczęk trzymającą materiał.
Jutro przyjedzie czujnik, to poobracam uchwyt i pozamieniam miejscami szczęki - zobaczymy czy uda się to zniwelować.