Jak przechowywujecie noże?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Jak se spojrzysz w cytowany post, to zobaczysz trzy fotki wystroju tegoż pokoju robione mniej więcej w rocznych odstępach w ciągu ostatnich trzech lat. Żonę mam tę samą od kilkunastu lat - słowem, przyzwyczaiła się. A do garażu wyprowadziłem się z warsztatem bardziej ze względu na sąsiadów, choć swoje znaczenie miało i to, że kupiłem mieszkanie trzypokojowe, i pokoju na tokarkę jakby brak.
Tagi:
-
- Posty w temacie: 5
Też myślę o czymś podobnym, ale raczej żeby było ustawione ukośnie do podłoża, żeby noże łatwiej wpadały w oko. Na razie wybieram materiały. Myślę nad kawałkami profila zamkniętego takiego, żeby pomieścił się tam nóż z podkładkami. Najlepszy byłby cienkościenny profil stalowy, ale może też być amelinowy lub z tworzywa sztucznego. Dobrze byłoby dobrać się do jakichś odpadów. Profile pociąć na równe kawałki, zamocować w kratkę na ukośnie ustawionej płycie i byłoby gotowe.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Posty w temacie: 7

przy okazji prosty sposób na badanie wysokości noża do osi (blaszka lekko dociskana nożem do wałeczka, powinna stać pionowo)

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 4
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Na przechowywanie noży, wierteł itd polecam statyw na probówki. Występują w różnych wersjach- plastikowych, drucianych, tańsze, droższe, mniejsze, większe. Wybór ogromny.
https://www.google.pl/search?q=statyw%2 ... sgb4uoCgCA
https://www.google.pl/search?q=statyw%2 ... sgb4uoCgCA
-
- Posty w temacie: 4