Szlifowanie łoża 800mm długości domowym sposobem?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Ja szlifowałem kiedyś w jednej ramie pod prowadnice powierzchnie.Miałem przykręcone dwie poziomnice po bokach ustawione poziomnica maszynową a na to była zrobiona karetka na łożyskach co mozna do niej było założyć i ustawić jak sie chce frezrke,Najpierw fezowałem zgrubnie a potem ściernicą trzieniową potraktowałem.Efekt był zadowalacjacy ale i tak odradzam takich praktyk bo jak sie chce mic maszyne i nie przerobic na zabawke to lepiej odrazu zapłacić komuś co to zrobi niż potem zostać z poszlachtowanym łożem.
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Widać na ostatnich sekundach tego filmiku pełno rys na pryzmach , robiąc sobie czasem na płaszczyznówce co jakiś czas muszę kamień równać diamentem a ściernica u mnie 250mm , ta z filmu to jakieś 50mm stąd te rysy ... kupując jakąś super nieścieralną diamentową ściernicę wydasz na zakup majątek . Urządzenie z yt to też nie takie "siekierką ciosane " .
Największym błędem to zapewne było kupienie tej tokarki , remont niestety przekroczy jej wartość .
Największym błędem to zapewne było kupienie tej tokarki , remont niestety przekroczy jej wartość .
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam