Mn-80 - wrzeciennik
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
Jeśli bedziesz wybijać srube w prawą strone (patrząc na tokarke stojąc przed nią) to nakrętek nie musisz wykręcać .Nie wiem gdzie możesz dostać takie nakrętki ale nie możliwe jest chyba żeby ta śruba sie zatrzymywała na chwile musiała by jakaś zębatka ślizgać a jest to chyba niemożliwe bo każda ma klin.Może poprostu chodzi ci o to ze po załączeniu posuwu suport przez chwile nie jedziesz bo nakrętka dzielona jest juz troche wytarta,ale jak już zacznie automatycznie suport jechać to już idzie płynnie i gwint i tak musi wyjść dobrze.
OUS-1 TSA-16 Mn-80a
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
nagraj ten filmik tylko zeby dobra rodzielczosc byla,możesz mi na e-mail wyslac potem [email protected]
OUS-1 TSA-16 Mn-80a
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
jak w temacie
Chwilowo brak czasu bo wysiadł mi ploter i walczę z nim. Ale przy najbliższej okazji rozbiorę i posprawdzam wszystko. Ja stawiam na nakrętkę dwudzielną. Może ktoś wie gdzie można zakupić lub dorobić.
KW
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: jak w temacie
Jeżeli, jak napisałeś, zatrzymuje się śruba to znaczy, że nakrętka dwudzielna nie jest tego przyczyną. Przeskok może następować w gitarze. Sprawdziłeś czy wszędzie są kliny przy kołach gitary? Czy między zębami nie ma wprasowanego jakiegoś śmiecia? Jeżeli w stałym miejscu to może w łożu coś blokuje - można sprawdzić przy posuwie ręcznym.Dawar pisze: Ja stawiam na nakrętkę dwudzielną. Może ktoś wie gdzie można zakupić lub dorobić.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt: