TUG 40 - brak tablicy posuwów i gwintów

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.
Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: RomanJ4 » 09 lis 2014, 12:25

klikasz na zdjęcie które chcesz wstawić w post prawym klawiszem myszy, otwiera się okno z menu podręcznym w którym wybierasz →"Otwórz za pomocą" → "Paint".
Otwiera Ci się Twoje zdjęcie w edytorze Paint.
Z górnej linijki menu wybierasz → "Obraz", otwiera się podmenu gdzie wybierasz →"Zmień rozmiar/pochylanie".
Otwiera się okno "Zmiana rozmiaru i pochylanie" gdzie u góry masz okienka z procentowym rozmiarem obrazu w poziomie i pionie
Obrazek
wystarczy wpisać w obu (by zmiana była proporcjonalna) zamiast 100% → np 80% czy 70% (czasem 50%, jak oryginalne zdjęcie jest b.duże), i kliknąć "Ok", by zmieścić się w 2Mb wielkości przyjmowanej przez stronę forum.
Potem wybieramy z górnego menu Painta → "Plik" → "Zapisz", jeśli chcemy zmniejszyć oryginalne zdjęcie w naszym komputerze,
lub → "Zapisz jako.." jeśli chcemy zostawić oryginalne zdjęcie niezmienione, a nowe zmniejszone zapisać pod nową nazwą (np "IMG xxx nowe") w dowolnym folderze (np w "Pulpit", "Moje obrazy", itd..) Do wstawienia w post używamy oczywiście tego zmniejszonego.
Ot, i cała sprawa...

pozdrawiam,
Roman

Tagi:

Awatar użytkownika

pioterek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: pioterek » 09 lis 2014, 14:22

Udoskonalają stronę, aby była bardziej "atrakcyjna", faceboki, fura reklam, przekładają zdjęcia z galerii po ekranie z boku na środek, zmiany w dziale giełda no prawie jak na tablicy, jest tak...

Obrazek

... szkoda, że przy okazji psują co innego. W takim razie może wstaw je na dowolny hosting zdjęć...

http://www.zapisz.net/

...i podaj do tych zdjęć linki.

staszekcdi
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5

Post napisał: staszekcdi » 09 lis 2014, 20:38

Witam wysyłam zdjęcia.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2014-11-09, 20:59 ]
i jeszcze takie.Obrazek

Awatar użytkownika

pioterek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: pioterek » 09 lis 2014, 22:30

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

staszekcdi

Post napisał: staszekcdi » 13 lis 2014, 21:51

Panowie dokładnie taką mam tylko o pół metra dłuższą i nie wiem jak ją rozgryźć, ponieważ strona jest po niemiecku, a ja nie znam niemieckiego.Obrazek

Awatar użytkownika

pioterek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: pioterek » 14 lis 2014, 09:27

Jaka strona jest po niemiecku? O co jeszcze chodzi wszystko jest na zdjeciach. Trzeba coś zapytać by uzyskać odpowiedź i częściej odwiedzać forum, bo po takiej długiej przerwie i tych wypowiedziach to ręce opadają. Nawet nie wiadomo jak pomóc.

staszekcdi

Post napisał: staszekcdi » 30 lis 2014, 19:29

Witam ponownie. Piotra i innych Panów, Próbowałem ustawień gwintów ze zdjęć (09,11,2014r.), które P. Piotr zamieścił (tych Amerykańskich jak i tych Niemieckich) zgadzają się, wiec dzięki serdeczne. Teraz chciałbym pomocy w znalezieniu(wykonaniu) takich tabliczek. Są niby na allegro lecz teraz po zrozumieniu co P.Piotr pisał wiem, że to nie te, dzwoniłem do firmy MASZPOL P. Rafał powiedział ~500,00zł. to za dużo jak dla mnie więc dlatego ośmielam się prosić Was o pomoc w znalezieniu jakiegoś tańszego wykonawcy lub sprzedawcy. Pozdrawiam Panów.

Awatar użytkownika

pioterek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: pioterek » 01 gru 2014, 23:15

No właśnie, te ceny tych tabliczek wskazują, że sprzedających to delikatnie pogięło. Sam mam, do swojej tokarki, tabelki na zafoliowanej kartce i myślę, że trzeba by się rozglądnąć za manufakturą która wykona to metodą fotochemiczną lub wykonać to samemu. Drukarnie robią takie odciski w blasze cynkowej i za ich pomocą przenoszą wydruki na papier. Dotyczy druku ofsetowego czytaj tu
http://www.grafika.umk.pl/wezto/?techni ... icznych,23

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”