[ Dodano: 2013-01-28, 22:35 ]
Witam jeszcze raz. Słuchajcie naprawdę skorzystam z każdej sugestii. Jeśli komuś coś świta proszę niech podpowie. Jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc.
Odstaw HSM i napisz ten program z ręki.Pawel_Chomik pisze:... Na upartego to ja mam jeden sposób ale nie jest on zbyt elegancki w HSM jest taka opcja jak dolna i górna granica obróbki. ...
Hmm...W takim razie odkuwkę zapisz jako .prt i zrób złożenie odkuwki i gotowego wyrobu.Pawel_Chomik pisze:Ciekawy pomysł ale SolidWorks do złożeń przyjmuje tylko pliki .prt przed chwilką chciałem dodać stl ale nie przyjął. A ProE w machining'u nawet do podglądu plików .stl nie dopuszcza. Ale dziękuję Ci że poświęciłeś chwilę na odpowiedź. Na upartego to ja mam jeden sposób ale nie jest on zbyt elegancki w HSM jest taka opcja jak dolna i górna granica obróbki. Jest to dosłownie przestrzeń w której narzędzie może się posuwać i tylko między tymi granicami są generowane ścieżki. Podzieliłem więc odkuwkę na trzy części po długości i dla innych średnic dawałem inne granice. Wada jest taka że są to trzy operacje zamiast jednej i jest sporo rzeźbienia żeby to płynnie szło bo sama opcja żeby narzędzie nie wracało do bazy nie wystarczy. Napisałem na forum HSM o jakieś eleganckie rozwiązanie, ale tam zanim odpiszą...