problem z programem Laser Cut włącza się faza testowa programu kiedy wysyłam z programu na laser dane mimo ustawienia szybkości i mocy ciecia w pliku .
laser tnie według ustawienia własnego
Laser cut nie eksportuje prawidlowo danych
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
laser cut
niestety program laser cut wysyła dane ustawione szybkość moc a laser tnie zadany kształt
szybkością ustawioną na panelu powtarza sie to cyklicznie po paru miesiącach od przeinstalowania programu laser cut kiedy pojawia się przy otwieraniu programu Program działa w fazie testowej. wcześniej tego komunikatu nie było i wszystko działało ok
Pliki są zapisywane z programu laser cut a jezeli sa importowane DXF to i tak sa zapisywane jako epc i dalej nic ,czy przypadkiem program sam się częściowo nie wyłącza
szybkością ustawioną na panelu powtarza sie to cyklicznie po paru miesiącach od przeinstalowania programu laser cut kiedy pojawia się przy otwieraniu programu Program działa w fazie testowej. wcześniej tego komunikatu nie było i wszystko działało ok
Pliki są zapisywane z programu laser cut a jezeli sa importowane DXF to i tak sa zapisywane jako epc i dalej nic ,czy przypadkiem program sam się częściowo nie wyłącza

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Wszystkie parametry ustawiasz w oprogramowaniu. Na panelu powinno być prędkość 100, moc 100/100 (normalne i narożnik). Korekta ustawień na panelu służy tylko i wyłącznie do korygowania ustawień roboczych już załadowanego pliku. Ponadto, jeżeli w ustawieniach konfiguracji masz ustawioną jakąś prędkość i konfiguracja jest załadowana do maszyny, to można sobie ustawiać w LaserCut cokolwiek - laser i tak jej nie przekroczy. Sprawdź ustawienia maszyny. Tam musi być pies pogrzebany. Czy oprogramowanie jest z płyty która przyszła z maszyną? Dziwny jest tryb testowy. Sprawdź zgodność plików .dll z firmware kontrolera. Temat już był poruszany na forum
pozdrowienia
Andrzej
pozdrowienia
Andrzej
-
Laser cut nie eksportuje prawidlowo danych
Problem tkwi prawdopodobnie w programie laser przyszedł wraz programem laser cut na USB ale były wgrane dwa laser cut 5.1 oraz lc 5,3 i wtyczki pod AutoCad Corel..
po paru kombinacjach ustawisz parametry ale to nie gwarantuje ze kolejnym razem ponownie
będzie szedł jak mu sie podoba poza tym w laser cut /na panelu w komputerze uciekla funkcja
zatrzymania procesu i ponownego uruchomienia z pozyci zatrzymania a to dzialalo niestety przeinstalowywanie programu laser cut nie pomaga firma ktora mi dostarczyla laser nie bardzo sie poczuwa do obowiazku gwarancji w ciągu niecałego roku 2 krotnie naprawiala laser
a trzeciego zgłaszenia w tej sprawie nie uwzględnila artykuujac takie bla ..bla.. bla ze wina komputera wina programu windows xp wina uzytkownika ze nie umie itd
Pytanie moje brzmi czy po ządaniu z mojej strony dostarczenia certyfikatu autentycznosci programu naprawy programu mogli mnie olac
Bo kiedy serwisant przyjeżdżał to zawsze wgrywał od nowa program z własnego usb
i wtedy działało ale do czasu
Pewnie skończy się w sądzie moja cierpliwość się skończyła a serwisant w Swarzędzu

po paru kombinacjach ustawisz parametry ale to nie gwarantuje ze kolejnym razem ponownie
będzie szedł jak mu sie podoba poza tym w laser cut /na panelu w komputerze uciekla funkcja
zatrzymania procesu i ponownego uruchomienia z pozyci zatrzymania a to dzialalo niestety przeinstalowywanie programu laser cut nie pomaga firma ktora mi dostarczyla laser nie bardzo sie poczuwa do obowiazku gwarancji w ciągu niecałego roku 2 krotnie naprawiala laser
a trzeciego zgłaszenia w tej sprawie nie uwzględnila artykuujac takie bla ..bla.. bla ze wina komputera wina programu windows xp wina uzytkownika ze nie umie itd
Pytanie moje brzmi czy po ządaniu z mojej strony dostarczenia certyfikatu autentycznosci programu naprawy programu mogli mnie olac

Bo kiedy serwisant przyjeżdżał to zawsze wgrywał od nowa program z własnego usb

i wtedy działało ale do czasu

Pewnie skończy się w sądzie moja cierpliwość się skończyła a serwisant w Swarzędzu