Solid Edge czy FeatureCam
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Solid Edge czy FeatureCam
Solid Edge czy FeatureCam który z programów koledzy proponują.Jestem zupełnie zielony w 3D potrzebuje projektować małe części mechaniczne typu kola zębate,pokrywy...,który program będzie łatwiejszy do opanowania i spełni moje wymagania.Nie chce uczyć się programu który w pewnym momencie okaże się ze nie potrafi czegoś wykonać.
Tagi:
-
Jak wspomniałem jestem zupełnie zielony w 3D i mówiąc kolokwialnie "nie wiem o czym Pan do mnie rozmawiasz"aspem pisze:
Pytanie czy będziesz robić złożenia, czy wykorzystasz moduł do blach, moduł do MES-a, czy program ma mieć już jakąś gotową bibliotekę parametrycznych np.: kół i etc.
Aspem

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Solid Edge czy FeatureCam
... to proponuję Solid Works -a.blasterpl pisze:... Nie chce uczyć się programu który w pewnym momencie okaże się ze nie potrafi czegoś wykonać.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Chodzi o to, czy program oferuje bibliotekę "gotowców" , np podajesz typ koła, np o prostych zębach, ilość zębów, modu, a program generuje ci w miarę gotowe koło zębate. Czy może w cenie do programu jest dostępny moduł do kół zębatych, przynajmniej do tych prostszych przypadków.blasterpl pisze:aspem napisał/a:
Pytanie czy będziesz robić złożenia, czy wykorzystasz moduł do blach, moduł do MES-a, czy program ma mieć już jakąś gotową bibliotekę parametrycznych np.: kół i etc.
Aspem
Jak wspomniałem jestem zupełnie zielony w 3D i mówiąc kolokwialnie "nie wiem o czym Pan do mnie rozmawiasz"
Jak becelujesz 20-30 lub więcej tys zł to warto mieć trochę wygody już w cenie

-
Jako ze nie nastawiam się na produkcje seryjna myślę ze "robienie z reki" by mi nie przeszkodziło.A co do cen to o jakich kwotach mówimy orientacyjnie oczywiścieaspem pisze:No i dokładnie oto chodziło. Czy więcej robić z ręki za mniejsze pieniądze czy też mieć gotowe narzędzia i mniej przy tym siedzieć płacąc więcej.
Aspem

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Kontakt: