Opisy Programów Sterujących

Rozmowy dotyczące oprogramowania sterującego maszynami CNC i sterowników CNC obrabiarek numerycznych
Awatar użytkownika

Autor tematu
anjinsan
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Opisy Programów Sterujących

Post napisał: anjinsan » 09 lip 2008, 10:57

Czy jest szansa aby ważne informacje na temat każdego z oprogramowania były przypięte na wierzchu każdego z tematów. Chodzi o podstawy jaki system potrzebny, sposób obsługi, podpięcia portów itp. Podobnie jak jest rozpisany MACH - może być link do tych opisów (tak jak w temacie o MACHu.

Gdy pada pytanie o podstawy większość zarzuca z automatu spam typu - "nie umiesz korzystać z przycisku szukaj?" No w przypadku tego forum to powodzenia z szukaj, bo już przy 3 odpowiedzi wątek schodzi na boczne tory i autor tematu trafia w maliny :P

Myślę, że unikniemy w ten sposób niepotrzebnych pytań i spamu - i trzeba pamiętać, że myślenie typu "ja już wszystko wiem i mi to nie potrzebne" nie jest poprawne w świetle idei tego forum - śmiem zaryzykować, że większość forumowiczów raczkuje w tej dziedzinie (od strony praktycznej) - biorąc na przykład pod uwagę odsetek faktycznie zbudowanych maszyn do projektów ;-)

Tagi:

Wróć do „Ogólne Dyskusje na Temat Systemów Sterowania CNC”