Program do emulacji kontrolera PID na komputerze
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Program do emulacji kontrolera PID na komputerze
Czy ktoś może polecić jak najprostszy program pracujący pod XP, który na laptopie wykonałby to co robi sterownik PID ? Sygnały wejściowe i wyjściowe chciałbym przesyłać przez port szeregowy RS232 lub USB. Zadanie, jakie chciałbym realizować (w uproszczeniu) polega na sterowaniu ilością obrotów, jakie ma wykonać silnik DC. Zależy mi jednak bardzo, żeby wszystkie potrzebne obliczenia wykonał komputer, a nie sterownik sprzętowy. Nie chodzi mi o rozbudowany program typu Mach, ale o programik, który by zastąpił jeden jedyny PID
Proszę o poradę.

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
LabVIEW
a na upartego pójdzie na Atmega czy czymś tanim jak arduino jest PID
gotowe biblioteki wszystko jest
a na upartego pójdzie na Atmega czy czymś tanim jak arduino jest PID
gotowe biblioteki wszystko jest
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
a dlaczego to ma byC PC atmega zrobi tą samą prace
Program można napisać ale czey to jest tyle warty PLN ?
[ Dodano: 2014-10-31, 16:50 ]
nawet exel da rade z PID zastanawia mnie dlaczego PC ?? gdyby było zainteresowanie oferuję usługi opisane w pierwszym poście
Program można napisać ale czey to jest tyle warty PLN ?
[ Dodano: 2014-10-31, 16:50 ]
nawet exel da rade z PID zastanawia mnie dlaczego PC ?? gdyby było zainteresowanie oferuję usługi opisane w pierwszym poście
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]