Oprogramowanie. Jakie Wybrać?

Rozmowy dotyczące oprogramowania sterującego maszynami CNC i sterowników CNC obrabiarek numerycznych

Autor tematu
Jockeros
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Oprogramowanie. Jakie Wybrać?

Post napisał: Jockeros » 11 kwie 2014, 10:35

Witam,

Posiadam od niedawna Centrum obróbcze niemieckiej firmy, sterowanie Siemens Sinumerik 840 D. Moje pytanie brzmi: Jakie wybrać oprogramowanie do tej maszyny? Pracowałem na PROE, MasterCam i otarłem się o Solid Worksa chcę wszystko robić legalnie chciałbym aby ktoś powiedział jakie ma doświadczenia w tym temacie i doradził gdzie? jak ? co z czym? i czy warto? Dodam że program potrzebny do brył 3D to taki priorytet - nic z twardego materiału jeżeli ma to znaczenie.

Pozdrawiam

Tagi:

kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Re: Oprogramowanie. Jakie Wybrać?

Post napisał: kubus838 » 11 kwie 2014, 15:44

Jockeros pisze:Witam,

Posiadam od niedawna Centrum obróbcze niemieckiej firmy, sterowanie Siemens Sinumerik 840 D. Moje pytanie brzmi: Jakie wybrać oprogramowanie do tej maszyny? Pracowałem na PROE, MasterCam i otarłem się o Solid Worksa chcę wszystko robić legalnie chciałbym aby ktoś powiedział jakie ma doświadczenia w tym temacie i doradził gdzie? jak ? co z czym? i czy warto? Dodam że program potrzebny do brył 3D to taki priorytet - nic z twardego materiału jeżeli ma to znaczenie.

Pozdrawiam
A Ty chcesz wybrać program CAD/CAM czy program sterujący obrabiarką? Bo piszesz w zakładce o sterownikach na temat CAD/CAM.

robert

A tak na marginesie poczytaj sobie ten link. To nie jest raklama ja nie jestm sprzedawcą ani dystrybutorem tego oprogramowania.

http://forum.rhino3d.pl/index.php

robert

Autor tematu
Jockeros
Posty w temacie: 2

Re: Oprogramowanie. Jakie Wybrać?

Post napisał: Jockeros » 12 kwie 2014, 16:25

Witam,

Dzięki za odpowiedź, popełniłem faktycznie sporego babola myślałem że wszystko jest podpięte pod jeden worek a tu ciach....

Wracając do tematu, tak interesuje mnie oprogramowanie CAD/CAM. Oczywiście poświęce trochę czasu na Twój Link i z góry za niego dziękuje.

Maszyna 3 osiowa chyba tego nie dodałem w temacie.

Pozdrawiam

PiRo_man
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: PiRo_man » 17 kwie 2014, 21:12

Osobiście radzę unikać ZW3D. Przez ostatnie ponad dwa lata miałem nieprzyjemność pracować w tym środowisku... Momentami była to prawdziwa udręka.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne Dyskusje na Temat Systemów Sterowania CNC”