Prosze o pomoc, nie potrafię zmusić programu do cięcia na dana głębokość w kilku przejściach. Przeczytałem instrukcję, szukam w internecie i nic. Ustawiam niby głębokość docelową, ilość przejść, i nic. Za każdym razem pokazuje mi się kod dla jednego przejścia na pełną głebokość.
Z CamBam 098 nie mam tego problemu, ale do moich amatorskich prób ten darmowy wystarczy.
Co robię źle?
Ustawiam:
Deepincrement na 8
TargetDepth na -8
I nic..
CamBam08 Proszę o pomoc.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
kolego, parametr Deepincrement ustawia ile na przejście zbierasz. ustaw 1 przy TargetDepth -8 będziesz miał 8 przejść. ja mam wersje 0.9.8 i tak to właśnie działa, co prawda Deep Increment jest nazwany Depth increment ale zdaje się to być to samo.
hmm zresztą pisze na stronie jak byk ze to Beta, i po instalacji tez wyświetla ekran ze to BARDZO BETA
Ale ściągnąłem przed chwilą i sprawdziłem to i tak jest i nie ma opcji DeepIncrement a jest Depthincrement i działa tak samo
hmm zresztą pisze na stronie jak byk ze to Beta, i po instalacji tez wyświetla ekran ze to BARDZO BETA
Ale ściągnąłem przed chwilą i sprawdziłem to i tak jest i nie ma opcji DeepIncrement a jest Depthincrement i działa tak samo
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Bardzo dziękuję i na wstępie przepraszam za literówki.
Wszytko działa w najlepsze, zrobiłem tak jak napisałeś.
Zdaje się że przedtem tez działało, z ty że przegladarka Basic 3-D Viewer, nie pokazywała tego. dziwne, bo wszystkie inne pliki generowane przez CamBam pokazuje prawidłowo, łącznie z plikami w których generuję kieszenie.
Od niedawna zmagam się z CNC, w zasdadzie będąc samoukiem staram się ogarnąć temat od podstaw. Używam takiego softu jak używam, ponieważ, na inny mnie nie stać, a takiego z "wadą prawną" nie lubię.
Zbudowałem sterownik na bazie Arduino, i ul2003. Napisałem samodzielnie oprogramowanie , które wczytuje do Arduino G-code, a tam mój program przelicza go na kroki.
Na razie obsługuje tylko kody X,Y,Z G00 i G01. Na razie nie obsługuje I,J oraz krańcówek. Ale działa.
Sam plotter to dziadostwo na szufladach, szlifierka to dremel. Zaczynam teraz wycinać elementy to bardziej dojrzałej konstrukcji.
Pozdrawiam
Bartek
Wszytko działa w najlepsze, zrobiłem tak jak napisałeś.
Zdaje się że przedtem tez działało, z ty że przegladarka Basic 3-D Viewer, nie pokazywała tego. dziwne, bo wszystkie inne pliki generowane przez CamBam pokazuje prawidłowo, łącznie z plikami w których generuję kieszenie.
Od niedawna zmagam się z CNC, w zasdadzie będąc samoukiem staram się ogarnąć temat od podstaw. Używam takiego softu jak używam, ponieważ, na inny mnie nie stać, a takiego z "wadą prawną" nie lubię.
Zbudowałem sterownik na bazie Arduino, i ul2003. Napisałem samodzielnie oprogramowanie , które wczytuje do Arduino G-code, a tam mój program przelicza go na kroki.
Na razie obsługuje tylko kody X,Y,Z G00 i G01. Na razie nie obsługuje I,J oraz krańcówek. Ale działa.
Sam plotter to dziadostwo na szufladach, szlifierka to dremel. Zaczynam teraz wycinać elementy to bardziej dojrzałej konstrukcji.
Pozdrawiam
Bartek