Lang

Rozmowy dotyczące oprogramowania sterującego maszynami CNC i sterowników CNC obrabiarek numerycznych

Autor tematu
carb
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2

Lang

Post napisał: carb » 18 sie 2012, 14:53

Jest to mniej więcej program do grawerowania, cechowania ale też może co małego frezować. Zna ktoś takie cuś ? U mnie w firmie jest i siadałem do tego pare razy coś wychodziło ale nie mam pełnej kontroli nad tym urządzeniem tak jak bym chciał. Proszę o pomoc tych co poznali Langa i coś mogą doradzić. Podpowiedzieć. Najlepiej na forum niech pokażą obrazy co i jak.
Pozdrawiam, Łukasz z Radomia

LANG
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

Post napisał: LANG » 23 wrz 2012, 21:32

Program Lang? czy obrabiarki LANG z oprogramowaniem LD32 i lergo cad.

Autor tematu
carb

Post napisał: carb » 24 wrz 2012, 21:57

Obrabiarka

LANG

Post napisał: LANG » 25 wrz 2012, 19:27

Pracuje od 5 lat na Obrabiarkach Langa gmbh & co laser i frezarka plus ostrzenie frezów, moje pytanie to jaką jest nazwa tej grawerki impala odnośnie grawerko frezarki czy Solero lub któryś z pulsarisów odnośnie lasera. Jaki program cad/cam standard to lergo-cad a wykonawczy na maszynę l- driver. Sprawa jest prosta robisz rysunek w Cs Obrabiarka pracuje z odcieniami szarości lub jeśli jest skaner skanuje projekt i tu dwie możliwości bezpośrednio graweruje go lub zrzuca w formie pliku do dalszej obróbki. Po tych operacjach piszemy strategie w lergo odbieramy frey ostrzymy je sobie zapodajemy zapisany plik z projektem do ld 32 ustalamy pozycję stale powinny być x, y jezu mamy podciśnieniowe montowanie materiału. Sprawdzamy zasobnik ble ble ble i robimy jeżeli to laser to projekt wektorujemy w ilustratorze po czym piszemy strategie w lergo zapodajemy na laserek ustalamy ofssety częstotliwość multiplikujemy pozycję kompenaujemy wiązkę lasera jeżeli się test rozjeżdza i robimy. Ogolnie maszynki bardzo przyjemne jeżeli mówimy tym samym sprzęcie.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne Dyskusje na Temat Systemów Sterowania CNC”