Witam,
Poszukuję przykladowych programów, opisów dotyczących programowania na sterowniku NCT ogólnie w wersji na frezarkę (ja mam 115, ale nie ma to większego znaczenia).
Intersuje mnie jak pisać program dla:
1) grupy otworów (od nawiercania, wiercenia, fazowania do rozwiercania, gwintowania)
2) cykle frezowania konturów z zapetleniem (G91 Z-2) i powtórzenie tego x razy na głebokość
3) cykle frezowania kieszeni, wysp, otworów m.in. po spirali.
Może ktoś ma coś takiego w postaci przykładowych programów czy opisów.
Pozdrawiam
Programowanie NCT
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
OK. Dziękuję kolego.
Z tym że ja również mam instrukcję po polsku, ale nie wszystko działa tak jak trzeba albo co jest bardziej prawdopodobne że coś źle robię. Cały czas miałem do czynienia z Ultimaxem II i niejako już wypadłem z programowania w ISO. Dlatego też właśnie szukam czegoś na wzór i wszelkich porad w tym temacie.
Jeśli chodzi o sterowanie to mam NCT 115 (od tygodnia) natomiast instrukcję progarmowania do NCT 100 chociaż wydaje mi się że to nwszystko jedno.
Pozdrawiam
Z tym że ja również mam instrukcję po polsku, ale nie wszystko działa tak jak trzeba albo co jest bardziej prawdopodobne że coś źle robię. Cały czas miałem do czynienia z Ultimaxem II i niejako już wypadłem z programowania w ISO. Dlatego też właśnie szukam czegoś na wzór i wszelkich porad w tym temacie.
Jeśli chodzi o sterowanie to mam NCT 115 (od tygodnia) natomiast instrukcję progarmowania do NCT 100 chociaż wydaje mi się że to nwszystko jedno.
Pozdrawiam