Witam
Na początku proszę o wyrozumiałość, jeśli temat umieściłem w złej kategorii.
Niedawno przypadkowo wpadła mi w ręce książka (skrypt) Guntera Pritschowa (tytuł jak w temacie). Przejrzałem ją pobieżnie ze względu na brak czasu i nie wiem czy warto się zagłębiać w lekturę zwłaszcza, że buduję żadnej obrabiarki CNC, ani nie jestem instruktorem CNC. Czy ktoś miał z tą lekturą do czynienia? Czy to tylko teoria, czy są tam jakieś wskazówki praktyczne? A może komuś jest potrzebna taka książka?
"Technika sterowania obrabiarkami i robotami przemysłow
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
"Technika sterowania obrabiarkami i robotami przemysłow
Pozdrawiam
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC
Grzesiek
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
mój znajomy pożyczył mi coś na wzór książki o tytule Podstawy programowania robotów wydanie 5.x opis robotóe marki kuka
200 stron czarnobiałe i miejscami szare
niestety jest to tylko u mnie a potrzebował bym skaner i zeskanowac lecz niemam jak wpytałem po punktach ksero to skanowanie 30-45 gr za strone niewarto sam posiadam tylko drukarke laserową
200 stron czarnobiałe i miejscami szare

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Książka ma 500 stron, robienie jej w PDF-ie zajmie trochę czasu. Ewentualnie mogę ją pożyczyć, ale czy ją dostanę z powrotem?
Książka jest wydana przez Politechnikę Wrocławską i jest "tłumaczeniem manyskryptu wykładów z roku akademickiego 1991/1992 prof. G. Pritschowa z Instytutu Techniki Sterowania Obrabiarek i Urządzeń Wytwórczych Uniwersytetu w Stuttgarcie." - tak jest napisane w przedmowie.
Książka jest wydana przez Politechnikę Wrocławską i jest "tłumaczeniem manyskryptu wykładów z roku akademickiego 1991/1992 prof. G. Pritschowa z Instytutu Techniki Sterowania Obrabiarek i Urządzeń Wytwórczych Uniwersytetu w Stuttgarcie." - tak jest napisane w przedmowie.

Pozdrawiam
Grzesiek
Grzesiek