Witam
Szukam postprocesora do tokarki sl-10 lub innych tokarek tej marki. Przydadzą się też posty do frezarek..
Podziele się innymi postami jakie posiadam.
Pozdrawiam
Postprocesor do haas
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
W starych wersjach mastercama (<10) jest baza wiekszosci postprocesorow, haas obslugiwany byl przez MPHaas, ale nie wiem jak z modulem tokarskim bylo.
NAtomiast w nowszych wersjach, wystarczy wybrac typ maszyny i bedzie dzialalo.
NAtomiast w nowszych wersjach, wystarczy wybrac typ maszyny i bedzie dzialalo.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
do mastera x3 potrzebuje kolego..
jak narazie podstawowe posty są chyba domyślne, a mianowicie na 2 osiowe i wieloosiowe tokarki bez określonej konkretnie maszyny...jeśli generują kod iso to nie powinno być kłopotu, ale lepiej mieć post który na pewno działa..
[ Dodano: 2010-10-28, 20:28 ]
napewno mam do frezarki 4 osiowej w moim masterze, ale jeszcze go nie testowałem.powinien działać i na 3 osiowej, trzeba będzie tylko pewnie usunąć parametr obrotu konika..
jak narazie podstawowe posty są chyba domyślne, a mianowicie na 2 osiowe i wieloosiowe tokarki bez określonej konkretnie maszyny...jeśli generują kod iso to nie powinno być kłopotu, ale lepiej mieć post który na pewno działa..
[ Dodano: 2010-10-28, 20:28 ]
napewno mam do frezarki 4 osiowej w moim masterze, ale jeszcze go nie testowałem.powinien działać i na 3 osiowej, trzeba będzie tylko pewnie usunąć parametr obrotu konika..